Nieuwe Mazda MX5 object van begeerte

Diep in de nacht in El Born, de meest hippe wijk van Barcelona, werd op 4 september de gloednieuwe Mazda MX5 onthuld. En wat zien we? Een object van begeerte! Met de vierde generatie MX5 zet Mazda écht een waanzinnig verleidelijke roadster in de markt.

Diep in de nacht in El Born, de meest hippe wijk van Barcelona, werd op 4 september de gloednieuwe Mazda MX5 onthuld. En wat zien we? Een object van begeerte! Met de vierde generatie MX5 zet Mazda écht een waanzinnig verleidelijke roadster in de markt.

Een simpele facelift van het oude model was geen optie. Het ontwerpen van een hedendaags jaloersmakende roadster wel. Maar dan wel met een likje BMW Z4, een theelepel Jaguar F-TYPE, een vingerkootje Mazda 3 afgetopt met een snufje Italiaans temperament. Het design is met recht hot, classy, sexy en laid back te noemen. De zitpositie in de nieuwe roadster is nog lager dan zijn voorgangers en je zit een stukje verder naar achteren in de nieuwe Mazda MX5. In de zijspiegels kijk je uit over zijn wulpse dijen. En voor kijk je uit over zijn neus, die lijkt ineens immens groot vanuit deze nieuwe zitpositie. Voor het ultieme roadster-gevoel, I like! De koplampen van de nieuwe Mazda MX5 ogen ook nog eens een stuk agressiever dan zijn broers. Enfin, typeerde ik de derde generatie nog als ‘schattig & sexy’, de vierde generatie Mazda MX5 straalt echt seks & attitude uit.

Mazda MX5 interieur

De kakelverse Mazda MX5 is voorzien van een Mazda SKYACTIV-G benzinemotor en is, zoals zijn oudere broertjes, achterwiel aangedreven. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe Mazda MX5 geleverd worden met een SKYACTIV-G 1.5 motor (zoals ook in de Mazda 3) en een sportieve versie met een SKYACTIV-G 2.0 motor, met ongeveer 165 pk. Dat maakt hem opnieuw leuk speelbeest, zowel op de weg als op het circuit!

Lees ook:  PEUGEOT E-3008 (2024): met deze EV tik je straks de 700 km range wél aan

Mazda MX5 kont

Mazda streeft ernaar het uiteindelijke gewicht van de nieuwe Mazda MX5 terug te brengen tot onder de 1000 kg. Dat is dan weer voordelig voor consumenten die de auto particulier aanschaffen en niet teveel geld willen betalen aan wegenbelasting én verzekering. Ter vergelijking, een BMW Z4 weegt al snel 1300 kg. De nieuwe Mazda MX5, een beetje excentriek zonder extreem prijskaartje, althans dat hopen we. Want ook de prijzen van de nieuwe Mazda MX5 worden pas in de loop van 2015 bekend.

Mazda MX5 neus

Okay, ik sta dus al te trappelen om de ‘attitude’ van deze nieuwe Mazda MX5 te testen! Een week lang shinen, flirten en donutjes draaien in de gave roadster, ik zie het al helemaal voor me. Het duurt echter (snif) nog bijna een jaar(!) voordat de nieuwe Mazda MX5 bij de dealer staat, volgend jaar zomer pas. Eerst gaat Mazda alle energie stoppen in de introductie van de nieuwe Mazda CX3 en de Mazda 2.
Deze sneak preview van de nieuwe, en wederom iconische, Mazda MX5 was puur ter ere van het 25-jarig bestaan van de Mazda MX5 dit jaar, ’s werelds best verkochte roadster.

Another job well done, Mazda.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
In de nacht veilig op pad in je eentje: zes tips!
Midden in de nacht alleen rijden op een verlaten landweggetje kan nogal...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *