Hebben mannen andere auto’s dan vrouwen?

Het tijdperk van praktische en zuinige auto's is nog lang niet voorbij. Want welke auto trekt de Nederlandse vrouw aan? Een Ford Ka of Volkswagen Polo. Verzekeraar Aegon zocht het uit. En wat blijkt? Veel vrouwen gaan voor een auto die meer te vergelijken is met een Roy Donders-huispak dan een stijlvol zwart jurkje.

Het tijdperk van praktische en zuinige auto’s is nog lang niet voorbij. Want welke auto trekt de Nederlandse vrouw aan? Een Ford Ka of Volkswagen Polo. Verzekeraar Aegon zocht het uit. En wat blijkt? Veel vrouwen gaan voor een auto die meer te vergelijken is met een Roy Donders-huispak dan een stijlvol zwart jurkje.

Hebben mannen andere auto’s dan vrouwen?  Verzekeraar Aegon ploos zijn database van auto-eigenaren uit met als belangrijkste hoofdvraag: Welke automerken zijn populair bij mannen en bij vrouwen? Zowel voor mannen als voor vrouwen hebben ze een top 10 gemaakt van meest populaire auto’s.

Bij zowel mannen als vrouwen is een Volkswagen populairste merk. Op de tweede plaats staat in beide lijsten een auto van het merk Opel. Verder zijn het verbazingwekkend twee zeer compleet verschillende lijstjes waarin mannen duidelijk een andere voorkeur hebben dan vrouwen, en andersom.
De Opel Astra en de Volkswagen Golf zijn de échte mannenauto’s. Hoewel deze auto’s ook bij vrouwen in trek zijn, scoren ze vooral bij mannen heel hoog. Op plek vier en vijf zien we twee grote sedans uit het duurdere segment van BMW en Mercedes. Kleine auto’s voor vrouwen In de top vijf van vrouwenauto’s staan alleen de kleinere hatchbacks, de spaarbrandertjes, met op nummer één de Ford Ka. Deze auto scoort hoog bij de vrouwen en aanzienlijk lager bij de mannen. Op nummer twee staat de Volkswagen Polo, die ook bij het andere geslacht populair is.

Top 50 mannenauto's

Top 50 vrouwenautos

Dan zit FemmeFrontaal nog steeds met de vraag: Waarom besteden vrouwen een vermogen aan fancy merkkleren, zijn ze grootaandeelhouder van Prada, geven ze een kapitaal uit aan Dior pumps, maar rijden ze rond in een nietszeggend (tweede) bakkie? Trek dan meteen een Wibraatje aan of kam je haar gewoon niet meer. Het kiezen van een auto is voor vrouwen een verstandshuwelijk. Kom op ladies, je bent belangrijk; 36% van de auto-eigenaren is namelijk vrouw. En dat percentage groeit met de dag. Dus het tijdperk dat we voor puur praktisch gaan is voorbij. Er zijn inmiddels voldoende auto’s op de markt die én stylish, én zuinig én betaalbaar zijn. Je moet gewoon even verder kijken dan je plaatselijke dealer en je niet laten afschepen met een saai spaarbrandertje terwijl ventlief in die lekkere BMW stapt.
En laten we dan hopen dat, over een jaar, het bovenstaande lijstje van de verzekeraar er een stuk stijlvoller uitziet (knipoog).

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de aanschaf van een nieuwe en gave bolide die écht bij je past? Schakel dan de FemmeFrontaal Car Stylist in, jouw personal autoshopper! De complete top 50 van vrouwenauto’s versus mannenauto’s lees je hier!

Lees ook de columns:
Vrouwen en suffe auto’s
Nieuwe auto keuzestress
Automode voor de vrouw
Autoshoptips voor moeders

Fotografie header: Toyota GT86 TRD door Allard van Grafhorst.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Rijden in bergen grootste onzekerheid bij Nederlanders
Inpakstress valt in het niet bij paniek over rijden in het buitenland....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *