BMW 2 Serie Active Tourer: Rookie op sneakers

Nog niet zo lang geleden was ik de eigenaar van een heerlijk rijdende BMW 5 Serie. Een echte BMW, want achterwiel aangedreven, zoals het heurt. Het exemplaar waar ik nu een paar dagen in mocht rijden is volgens deze zelfde liefhebbers geen echte BMW. Want hoe kan BMW nou een auto produceren die voorwiel aangedreven is?

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
8 Drive
9 High Heels proof
5 Flirt factor
7 Value for money
7.4

Nog niet zo lang geleden was ik de eigenaar van een heerlijk rijdende BMW 5 Serie. Een echte BMW, want achterwiel aangedreven, zoals het heurt. Als je de ‘liefhebbers’ op social media mag geloven althans. Het exemplaar waar ik nu een paar dagen in mocht rijden is volgens deze zelfde liefhebbers geen echte BMW. De recensies van de BMW 2 Serie Active Tourer zijn dan ook niet allemaal lovend. Want hoe kan BMW nou een auto produceren die voorwiel aangedreven is? Wat een schande!

En juist daarom was ik nieuwsgierig en verkoos ik deze Active Tourer boven een FemmeFrontaal testrit in een 3 Serie. Deze 2 Serie is echt een spannend nieuw segment voor BMW. En dat ze daar in Bayern iets goed hebben gedaan is duidelijk, want de BMW 2 Serie Active Tourer hoort bij de finalisten van Auto van het Jaar 2015. Rookie of the year?

BMW 2 Serie AT

Van te voren krijg ik van de importeur een lijst toegestuurd met alle specificaties van de auto. Een uitgebreide menukaart in een restaurant is er niets bij. Er zitten superveel opties op waardoor mijn kennismaking met de Active Tourer niet helemaal representatief is. De startprijs van de 218i, met driecilinder motor, is €28.900,- en door alle opties mag ik plaatsnemen in een exemplaar van €44.647,- incl. BTW. Je hoort mij niet klagen, maar er zullen niet veel mensen zijn die bij het bestellen ook zoveel vinkjes plaatsen op de optielijst. Ik besluit om niet alle opties uit mijn hoofd te leren, maar om me, net als in een restaurant, te laten verrassen.

Lees ook:  Lexus UX 300h: "Zo’n auto waarbij je uitgerust op je bestemming aankomt” 

BMW 2 Serie_rijdend

Mijn eerste rit in de BMW 2 Serie Active Tourer bevalt goed. Buiten regent het dat het giet, maar ik zit prins(es)heerlijk in ‘mijn’ wit lederen beklede auto. Niet praktisch met kinderen, maar wel chic en het oog wil ook wat. Bovendien zorgt de automatische regensensor ervoor dat mijn zicht prima is. Ook kan ik door het head-up display vooruit blijven kijken en zie ik precies hoe hard ik rijd. De navigatie geeft op dit scherm ook precies aan welke kant ik op moet. Een praktische feature die je eerder enkel in directiewagens terugvond.

BMW 2 Serie AT_kofferbak

Mijn BMW heeft er zin in en maakt gemakkelijk snelheid. Ook als je het gaspedaal wat verder intrapt blijft ‘ie strak reageren op het stuur. Ik glijd voor mijn gevoel, net als in de BMW 5 Serie, lekker over de weg. Het commentaar op de driecilinder motor is ongegrond; niet voor niets zit dit blok ook in de nieuwe Mini Cooper. In de snelweg pikorde valt de BMW 2 Serie Active Tourer in een andere categorie. Ik moet nu netjes op mijn beurt wachten; toch even anders dan in de 5-serie. Komt het om dat het van buiten niet zo’n beauty is? De mooie kleur die ik heb meegekregen veranderen niets aan de lijn van de auto. Een wat korter neusje dan we van BMW gewend zijn. Maar in vergelijking met de concurrenten, zoals een Ford C- Max of Mercedes B-klasse, een mooie keuze. En áls je op zoek bent naar een auto in deze klasse is dit interieur en weggedrag onverslaanbaar.

Lees ook:  Mercedes-Benz CLE Coupé: Keeping it classy

BMW 2 Serie AT_night

Voor de, voornamelijk, mannen die om het hardst roepen dat ze BMW 2 Serie Active Tourer helemaal niets vinden geldt dat ze waarschijnlijk niet tot de doelgroep behoren. Dus waar zou je je druk om maken? BMW maakt voor jullie veel mooie auto’s waarin een dame met cocktail jurk en high heels niet in misstaat. En gewoon achterwiel aangedreven, zoals het heurt. Met de 2 Serie is er nu óók een BMW op de markt waarin je lekker op je sneakers kunt rijden met 2 of drie koters achterin. Of als Uberpop chauffeur met een paar klanten. In alle gevallen krijgen je passagiers een rit in een sjieke en heerlijk ruimtelijke auto. Er komt straks zelfs een zeven-zitter, dus u bent gewaarschuwd. En is het stiekem niet fijn om BMW te kunnen rijden en niet bij de eerste de beste sneeuwvlok dwars op de weg te staan?

BMW 2 Serie AT_achter

Signature song
“We are family
I got all my sisters with me
We are family
Get up, everybody, and sing”
Sister Sledge – We Are Family

Nice to know:
Voor een instapmodel van de BMW 2 Serie Active Tourer betaal je 28.900 euro. Theoretisch verbruikt hij 1 liter op 17 km, maar ga daar in het echte leven niet van uit. Eerder 1 liter op 14 km. En het exemplaar wat FemmeFrontaal reed valt in de 25% bijtellingscategorie. Meer informatie lees je op BMW.nl. Alle rij-impressies van FemmeFrontaal met BMW’s lees je hier!

Comments

comments

More from Janneke Licht
Leaseauto’s dit jaar nog met 14% bijtelling
Nog een paar maanden en dan verdwijnt de 14% bijtellingsregeling voor leaseauto’s....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *