Meest schattige auto’s van 2014

Feit, 60% van de kopers van compacte auto's is vrouw. De vrouwelijke kijk op auto's is dan ook niet compleet zonder een FemmeFrontaal top vijf van schattige auto's uit 2014. En dan bedoelen we niet die suffe spaarbrandertjes op wielen, maar blije wielen mét karakter én grommende drie cilindermotortjes. Omdat het leven te kort is om in saaie auto's te rijden!

Feit, 60% van de kopers van compacte auto’s is vrouw. De vrouwelijke kijk op auto’s is dan ook niet compleet zonder een FemmeFrontaal top vijf van schattige auto’s uit 2014. En dan bedoelen we niet die suffe spaarbrandertjes op wielen, maar blije wielen mét karakter én grommende drie cilindermotortjes. Omdat het leven te kort is om in saaie auto’s te rijden!

1) New MINI Cooper
Het interieur is hysterischer doch volwassener dan ooit. Zijn looks extravaganter. En zijn rijeigenschappen rijper en comfortabeler. De nieuwe MINI stuurt en schakelt verder in de eco-stand intuïtief en licht. Is dit wel een MINI? Noeste arbeid ben ik namelijk van het Brit/Duitse merk gewend. Maar gelukkig maakt de sportstand een hoop goed en voel je, zodra je de ‘kick-some-ass-modus’ hebt aangezet, dat het onderstel stugger wordt en de besturing zwaarder. Zo ken ik MINI weer! Een MINI Cooper (136 pk) is er al vanaf € 21.495 euro. Een MINI One (102 pk) vanaf € 18.495 euro. Lees hier de volledige rij-impressie.
New MINI Cooper

2) Smart fortwo
Het nieuwe tweezitsmodel van Smart ziet er lekker eigenwijs uit en het guitige snuitje met honingraat gril kijkt je brutaal aan. De nieuwe fortwo is even lang als zijn voorganger (2,69m), maar is wel 10 cm breder geworden (1,66m) én die 10 cm maakt toch net dat ruimtelijke verschil. Met de beschikbare carrosseriekleuren en verwisselbare bodypanelen zijn er maar liefst 40 kleurencombinaties mogelijk. Veilig is de nieuwe Smart ook want de kenmerkende ‘tridion-veiligheidskooi’,  gemaakt van high tech staal, doet enorm zijn best om de inzittenden bij een botsing in leven te houden. De draaicirkel van de fortwo is verder briljant, als een smartie zo klein! Prijzen van de Smart fortwo beginnen bij €10.795 voor de 71 pk versie en €12.350 voor de 90 pk turbo variant. Lees hier de volledige rij-impressie.
Smart fortwo

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie

3) Renault Twingo
Renault heeft de Twingo opnieuw uitgevonden. Het is een guitig sportief autootje geworden met een hoge fun- en flirtfactor. In plaats van voorwielaandrijving en de motor gesitueerd voorin, zit de drie-cilinder motor van de Twingo onder de kofferbak en heeft de Fransoos achterwielaandrijving. Maar ondanks het DNA van een sportcoupé is de nieuwe Twingo geen ruige asfalttijger. Het idee van achterwielaandrijving en de motor achterin de auto is gewoon een slimmigheidje van Renault om de draaicirkel in de stad radicaal te verminderen én om passagiers achterin meer  beenruimte te gunnen. Met zeven snoezige lakkleurtjes  – van chocoladebruin, zonnig geel tot baby blauw – is flirten met de nieuwe Twingo weer een optie! Prijzen beginnen bij 9.900 euro voor een standaard versie. Pas vanaf 12.790 euro wordt het pas leuk. Lees hier de volledige rij-impressie.
Renault Twingo

4) Opel ADAM Rocks
De naam ‘mini crossover’ is zelf door Opel bedacht en staat voor een stoere stadsauto. De ADAM Rocks staat hoog op zijn pootjes waardoor de bodemplaat verder van de grond staat en ook de vering en demping zijn aangepast. Opel heeft voor de ADAM een nieuwe zuinige motor ontwikkeld. Dit motortje is prima gebalanceerd, is stiller en trilt minder. Oneffenheden in het wegdek worden verassend goed opgevangen en de Rocks reageert voor een stadsauto prima op stuurbewegingen. De Opel ADAM Rocks is in verschillende outfits te krijgen. De meest voorkomende outfits zijn: Jam (je lievelings jeans), Glam (je little black dress) en Slam (je trainingspak). Een Opel ADAM Rocks is te koop vanaf € 17.995. Lees hier de volledige rij-impressie.
Opel Adam Rocks

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

5) Peugeot 108
Met gelijktijdig de introductie van de nieuwe Toyota Aygo en Citroën C1 is de Peugeot 108 qua design wel de meest chique versie van de drie-eenheid. Want onderhuids verschilt de drieling wat betreft techniek niets. De Peugeot 108 gromt verrassend enthousiast en rijdt rap door het drukke stadse verkeer. Ik open het stoffen dakje om de stad te horen joelen en merk tegelijkertijd dat het onderstel van deze kleine Peugeot volwassen is geworden. Ze rijdt daardoor best comfortabel. Kortom, een chique en schattig stadskarretje voor weinig geld. De allerleukste versie, de Allure is er vanaf 12.540 euro. Een ‘naakte’  versie is er al vanaf vanaf 9.690. Lees hier de volledige rij-impressie.
Peugeot 108

Comments

comments

More from Odiel Mennink
De duurste landen ter wereld om nieuwe Volkswagen Golf te kopen, Nederland staat op de 5e plaats
In Nederland betalen voor een nieuwe auto een flinke duit extra dan...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *