Op zoek naar een cabrio

Fantaseren over auto’s is een geliefde bezigheid in huize Licht. Welke auto zou je uitkiezen als je nu een leaseauto mocht uitzoeken? Welke oudere auto moet je nu kopen, omdat deze op het punt staat geliefd te worden en dus duur? Wat is een leuke tweede auto? Welke auto wil ik nog een keer bezitten? Veelal hypothetische discussies. De leaseauto is voorlopig niet aan vervanging toe. En met inmiddels drie kinderen en een oud huis – dus altijd onderhoudskosten – vliegt het geld van de bankrekening. Maar van fantaseren is nog nooit iemand arm geworden.

Het dromen over een cabrio is er een waarvan we hopen dat die in vervulling gaat. Om de contouren van die droom wat helderder te krijgen, zijn we van plan om de komende tijd enkele cabrio’s te testen. Dat begon enkele maanden geleden al met mijn week in de sportieve Tesla Roadster. Dit keer reden we een weekend in een Mazda MX5, nog nét het oude model.

Mazda-MX-5-zijkant-column-Janneke

Dat niet alleen papa en mama blij worden van een cabrio, bleek al bij het ophalen van de Mazda bij de verhuurder. De kinderen renden uitgelaten door Cabrioland, opgetogen door de blinkende cabrio’s die hier zijn opgesteld. Hoewel Lichtje nummer twee nog geen idee heeft van automerken – daar wordt aan gewerkt – zagen ook zijn oogjes een aantal mooie exemplaren staan. Na een ‘gevecht’ over wie als eerste op de bijrijdersstoel mocht plaatsvinden konden we een criterium toevoegen aan het cabrio-zoektocht-lijstje. Een cabrio mét achterbank.

De volgende dag zijn de weergoden ons goed gezind. Ideaal cabrioweer, een zonnetje maar niet te warm. Haren in de wind en zon op je snoet. We rijden door het Groene Hart en over dijkweggetjes langs de lek. Het perfecte asfalt om de Mazda te testen. Al rijdt deze cabrio ook prima op de snelweg, de Mazda komt pas echt tot z’n recht als er gestuurd moet worden. En dat sturen kan ik gelukkig nog zelf doen. Zelfs met mijn hoogzwangere buik kom ik redelijk soepel in en uit de Mazda.

Lees ook:  Lancia, de terugkeer naar eigenzinnigheid

FemmeFrontaal’s Odiel testte deze populaire cabrio al eens en beschreef ‘m als de perfecte auto voor vrolijke singles en verliefde stelletjes. Verliefd zijn we wel, single en alleen als stelletje niet meer. Dus wij fantaseren nog even verder over een cabrio waarin we zonder én met kinderen lekker in kunnen toeren.

Mazda-MX-5-strikeapose-column-Janneke

Heb jij cabrio-tips voor FemmeFrontaal Janneke, laat ze hieronder achter!

 

Comments

comments

More from Janneke Licht
Renault Espace Initiale Paris: Cirque du Soleil
De Renault Espace is de Mart Smeets uit het modellengamma van Renault....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *