Ecclestone overweegt Formule 1 voor vrouwen

Speciaal voor vrouwen wil Formule 1 baas Bernie Ecclestone een apart F1 kampioenschap invoeren. Het doel: “vrouwen makkelijker laten doordringen tot de koningsklasse” zegt Ecclestone. “Ik vind het wel een goed idee om ze een kans te geven te laten zien wat ze kunnen. Om de één of andere reden stoten er maar geen vrouwen door, en dat is niet omdat we ze niet willen.”

Een interessant proefballonnetje van de Formule 1 baas, maar vooral een commercieel ballonnetje: “Vrouwen zouden voor veel aandacht en publiciteit kunnen zorgen, en waarschijnlijk een hoop sponsors aantrekken”, aldus de rijke Brit. Tsja… dat ruikt naar nog meer geld…

Twee powervrouwen maken momenteel deel uit van de Formule 1. Niet als belangrijkste coureurs helaas. Carmen Jorda werd onlangs door Lotus gecontracteerd als ontwikkelingscoureur, en Susie Wolff racet al een aantal jaar bij Williams als testcoureur. De Britse Susie, gaf al aan het idee van Ecclestone niet te ondersteunen: “Het is niet bepaald het beste idee.” Ook in een interview met FemmeFrontaal bevestigde ze al eerder dat het er niet toe doet of je man of vrouw bent in de Formule 1: “Met een helm op zie je niet of ik vrouw of man ben. Het enige wat er toe doet is prestatie en rondetijden. Ik focus me op het halen van resultaten en laat de rest, de rest.”

Dat we zo weinig dames zien op het circuit heeft volgens Wolff eerder te maken met het gemis aan rolmodellen: “Meisjes zien geen vrouwelijke coureur op de grid en hebben dus geen rolmodel. Het ander probleem is dat er te weinig vrouwen zijn die vanaf kleins af aan al met racen beginnen en dat heb je wel nodig om de top te bereiken. Maar het verandert langzaam, steeds meer vrouwen zijn aan het racen!”

Wat vind jij van het idee van Bernie?

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Stagiaire gezocht!
FemmeFrontaal zoekt stagiaire online communicatie/media! zsm / januari 2016. Ben jij op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *