Volvo Life Paint redt het leven van fietsers

In Groot-Brittannië zijn elk jaar 19.000 fietsers betrokken bij een verkeersongeval. Om dat te voorkomen heeft het automerk Volvo iets bedacht: Life Paint. Een speciale spray voor de fiets die overdag onzichtbaar is maar ’s avonds oplicht als de koplampen van een auto erop schijnen.

“The best way to survive a crash is not to crash”, een knap staaltje omdenken van de Zweedse autofabrikant met als resultaat een reflecterende spray. Ook het aantal Nederlanders dat met de fiets betrokken is bij een verkeersongeluk neemt nog steeds toe. Alle voorlichting omtrent goede voor-en achterlampen op de fiets ten spijt. Maar wat dan te doen?
Zweden staan sinds mensenheugenis voor veiligheid in de auto én op de weg. En ook nu maakt het automerk het waar met een geniale uitvinding: Life Paint. En dat terwijl de verfsoort al jaren bestaat. Dat niemand eerder daarop is opgekomen… Enfin, beter laat dan nooit. Groot-Brittannië krijgt alvast 2000 flessen Life Paint om de spray te testen op fietsen. Wanneer dat goed bevalt wordt de productie van Life Paint uitgebreid naar andere landen. Hoop dat we de spray in fietswalhalla Amsterdam snel kunnen testen!

Volvo Life Paint

Comments

comments

Lees ook:  Lexus LBX: de kleinste Lexus ooit
Written By
More from femmefrontaal
Leonardo Die Cabrio en Carfield leukste autobijnamen
De ANWB introduceerde onlangs de online autobijnaamgenerator aangezien bijna één op de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *