Vol gas scheuren tijdens Ladies Only BMW M Experience

Adrenaline, zenuwen, opwinding, kriebels én M-power. In samenwerking met BMW Renova liet FemmeFrontaal in twee dagen 42 stoere vrouwen kennis maken met de bruutste BMW’s die er bestaan tijdens de ‘Ladies Only BMW M Experience’ in Breda.

FemmeFrontaal Ladies Only BMW M Experience ism BMW Renova ontvangst

“Vol gas scheuren door de landerijen rond Breda! Dank voor deze Mmmmooie ervaring; voor herhaling vatbaar!” Eline de Vries

Een onvergetelijk ritje in een BMW M5 of een BMW M3, een droom voor veel mannen. En vrouwen! Terwijl enkele heren kwijlend plaatsnamen op de achterbank van de BMW M werd een meisjesdroom werkelijkheid en maakten de gelukkige dames kennis met de krachtigste letter ter wereld: de M. De snelste en meest verleidelijke BMW’s die er zijn. De vrouwen hadden de beschikking over een dikke BMW M3 en een waanzinnig brute M5 Sedan.

Breda Huifakkerstraat 1 Renova BMW en MINI Lentedagen

“Ik heb erg genoten van de rit in de BMW M5: wat een power! Hij kwam natuurlijk maar deels tot zijn recht op de openbare weg, maar dat beetje vond ik al erg indrukwekkend.” Maike Sommer

Op zoek naar een ‘adrenaline rush’ stapten de vrouwen in bij twee ervaren raceladies, Evelin Dorssers en Kim Troeijen. Evelin: “De emoties varieerden van zenuwachtig en zweethandjes tot heel blij met een big smile die er met geen mogelijkheid af te krijgen was. Na een korte kennismaking konden de dames niet wachten om in de snelle bolides plaats te nemen en de motor te laten brullen!” Het parcours van ruim 30 minuten bracht de vrouwen via de snelweg en rustieke landweggetjes weer terug naar de thuisbasis van BMW Renova. De eerste helft van de route werd gebruikt om de dames vertrouwd te maken met de auto: wagenbeheersing, verkeersinzicht en uitleg van de veiligheidssystemen. Het kwam allemaal aan de orde. En natuurlijk mocht het testen van de brute vermogens (431 pk in de BMW M3 en 560 pk in de BMW M5 niet ontbreken. Tijdens de tweede helft van de route konden de dames de BMW M zelf vanachter het stuur beleven. Evelin: “De dames reden voorzichtig weg maar stampten even later voorzichtig, al schakelend met de flippers aan het stuur, flink gas.” Uiteraard met in achtneming van het overige verkeer en de snelheidslimieten.

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

FemmeFrontaal Ladies Only BMW M Experience ism BMW Renova rijvaardigheid

“Wat een coole auto met een geweldig bruut geluid.” Senta van Adrichem

Na deze rit kon de adrenaline kick van de vrouwen, en die van de mannen op de achterbank, weer wat zakken met een paracetamolletje, hapje en een drankje. En met een goedgevulde goodiebag vol met BMW spullen in de ene hand en de eigen autosleutels in de andere hand vertrokken de dames huiswaarts. Zowel BMW Renova als FemmeFrontaal hebben veel positieve en blije reacties ontvangen op het ‘Ladies Only BMW M’ event, maar ook enkele kritische noten: is het niet gevaarlijk om een BMW M te testen op de openbare weg? Kan je dan wel het volle potentieel uit een BMW M halen dan? Kim Troeijen: “Het is onmogelijk om het beest wat in de BMW M huist los te laten op de openbare weg. Simpelweg door de snelheidslimieten en het overige verkeer op de weg. Uit veiligheid hebben wij dat niet gedaan. Deze geweldige BMW’s verdienen een plek op een circuit én de dames ook.” Op dus naar de volgende stap: een ‘Ladies Only BMW M Expercience’ op het circuit!

Breda Huifakkerstraat 1 Renova BMW en MINI Lentedagen

 “Het was een FANTASTISCHE ervaring die ik niet had willen missen. FemmeFrontaal Evelin heeft mij, voor zover dat kon op de openbare weg, een M Experience laten ervaren waardoor een vette glimlach het hele weekend niet meer van mijn gezicht geweest is. Volgende keer ben ik weer van de partij”. Wenny de Blieck

Renova_FemmeFrontaal_M_expercience_ontvangst

Ook deelnemer Madelaine Vos schreef over het Ladies event, op Autogespot.nl. Lees haar verhaal hier!

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Vlog: FemmeFrontaal test de Dashcam Mio MiVue658
Misschien maakt iemand voor je een gevaarlijke manoeuvre en leg jij zomaar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *