Smart fortwo en forfour twinamic: stadslievelingetjes

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
8 Drive
8 High Heels proof
8 Flirt factor
7 Value for money
7.8

Al eerder schreven we dat je auto laten matchen bij je outfit super eenvoudig is bij Smart met de fortwo (tweezitter) en forfour (vierzitter). Er zijn maar liefst 40 kleurencombinaties mogelijk! We waren dan ook erg benieuwd naar de nieuwe Smart met 66 kW / 90 pk turbo die recent werden geïntroduceerd. We togen naar Keulen om de kleine stadsauto met eigen ogen te zien en testen. De gloednieuwe twinamic automaat die er gelijk aan werd gekoppeld, maakte ons nog net iets meer nieuwsgierig.

De specs op een rijtje: de Smart fortwo en forfour twinamic hebben een drie cilinder motor met turbo en een 6-traps automaat met dubbele koppeling. Dat laatste maakt het bijzonder, omdat de keuze voor een dubbele koppeling de auto ook gelijk een duur stadsautootje maakt. Maar Smart wil graag een premium automaker zijn in het A-segment, vandaar de keuze voor deze dubbele koppeling. En daar was Smart ook aan toe. FemmeFrontaal Evelin omschreef de vorige semi-automaatbak in 2013 als volgt: ‘Hij bokt bijna nog erger dan een rodeopaard’. De automaat met dubbele koppeling is dan ook een welkome toevoeging. Hij schakelt een stuk soepeler dan de vorige semi-automaat en dat voelt top, aangezien het schokkerige rijgedrag als sneeuw voor de zon is verdwenen! Een automaat is voor ons persoonlijk echter geen must, wij schakelen liever oldschool met een handbak. Maar gelukkig is er keuze voor ieder wat wils.

Imke-Walenberg-Smart

Het moet (en blijft) gezegd, de Smart is gewoon een erg vlot stadsautootje. Daarnaast is de draaicirkel van de auto extreem klein (6.95 meter) en zit de stadsrakker bomvol gadgets als je ervoor wilt betalen: zoals ‘MirrorLink’ waarmee je het beeldscherm van je smartphone kunt koppelen aan het scherm in de Smart, een leuk audiosysteem en een donkergetint warmtewerend spooky glas. Dit alles maakt dat de Smart fortwo en forfour een behoorlijk exclusieve en kostbare autootjes zijn. Is de Smart fortwo of forfour dat ook waard?

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Interieur en exterieur krijgt een dikke pluim; iedere keer weer zijn we verbaasd over de binnenruimte die de auto (óók de fortwo) heeft. Minpunt is dat de ingebouwde navigatie niet optimaal werkt. Je wordt met grote regelmaat op het laatste ogenblik de verkeerde weg ingestuurd. Het herstellen van de route richting het stadsstrand duurt vervolgens lang, te lang en daar raken wij van in de war. Maar dat is dan ook het enige minnetje.De nieuwe generatie Smart fortwo en forfour twinamic (DCT) is vanaf nu te koop met 70 en 90 pk voor een prijs van €12.991. Ietjes duurder dus dan een standaard Smart, maar dan krijg je wel een smooth, rap, hip en stadrakkertje!

Comments

comments

Written By
More from Imke Walenberg
5 X met de camper op vakantie
Ondanks dat de maand mei de minste aantal warme dagen sinds 1991...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *