Rolls-Royce Wraith Inspired By Music

Na uitstapjes in de filmindustrie en de wereld van fashion introduceert Rolls-Royce, als ode aan de Rock & Roll, de Rolls-Royce Wraith Inspired By Music. Een zeer exclusieve Rolls met een bijzondere diepbruine lakkleur, veel koper in het interieur én een hemels audiosysteem.

Rock’n Rolls
Hoe het begon: in januari 1961 bestelde Elvis Presley bij de Rolls-Royce dealer in Beverly Hills een Phantom V. Alleen deze auto paste bij zijn status als ‘King of Rock & Roll’ vond hij. Elvis zette hiermee de toon voor Rolls-Royce als huisleverancier van de elite van de muziekwereld. Vele grote namen volgden: John Lennon bijvoorbeeld kocht in 1965 een Phantom V, die hij door een groep Nederlandse kunstenaars liet beschilderen met een psychedelisch motief.

Rolls-Royce-Wraith-inspired-by-music-interieurHet ontwikkelen van het Bespoke ( = op maat gemaakt) Audio systeem van de Rolls-Royce Wraith Inspired By Music nam maar liefst twee jaar in beslag. Het systeem moest perfect afgestemd worden op de akoestiek in het interieur van de Rolls. Vakmanschap, we love it! Het resultaat is een 1300 Watt, achttienkanaals systeem met twee krachtige basspeakers, zeven tweeters en zeven speakers voor. Twee ‘exciter’ speakers, weggewerkt in de hemelbekleding van Wraith, spelen een vitale rol in het op oorhoogte optimaliseren van de geluidskwaliteit.

Rolls-Royce-Wraith-inspired-by-music

De Rolls-Royce Wraith Inspired by Music is het derde en laatste model van de Bespoke Collections. Eerder al verschenen Wraith Inspired by Film en Wraith Inspired by Fashion, elk met een eigen unieke voorkomen. De term ‘Wraith’ staat voor zgn. kracht die zich even laat zien en dan weer uit het niets verdwijnt, zoals een spook of schim. De Wraith modellen van Rolls Royce zijn de sportievere coupé’s van het exclusieve merk. Wat kost een Rock’ Roll Wraith als deze? Ga maar uit van een tonnetje of zeven, minimaal.

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

 

 

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Opel Zafira: Spacy
‘Een nieuwe ergonomische cockpit en lounge comfort voor zeven inzittenden, een wifi-hotspot...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *