Kick off Driving Skills for Life van Ford

Ik heb iets gedaan wat ik nog nooit heb gedaan. Dronken achter het stuur zitten. Niet echt natuurlijk! Het automerk Ford heeft een simulatiepak ontwikkeld waarmee de effecten van een dronken lichaam achter het stuur worden nagebootst.Ford-Driving-Skills-for-Life-gewichten

Hoe moeilijk is het om auto te rijden als je teveel gedronken hebt? FemmeFrontaal trok de ‘Drink driving suit’ van Ford aan om dat te ervaren. Met een duikbril waarmee ik dubbel zag, gehoorbescherming op mijn oren en zware gewichten rond mijn enkels, knieën en nek bootsten we de effecten van een dronken lichaam achter het stuur na. Het gevolg? Een DRA-MA. Niet alleen het instappen in de auto bleek een ware uitdaging. Ik wist daarna niet eens welke startknop ik moest indrukken om de auto aan te zetten, er zaten er namelijk twee (knipoog). Vervolgens trapte ik ietwat ongecontroleerd het gaspedaal in om vooruit te komen en was mijn ruimtelijk inzicht als sneeuw voor de zon verdwenen. Kortom; ik kreeg ruzie met bijna alle pionnen op het parcours. Behalve met de pionnen bij het achteruit inparkeren, dat ging verbazingwekkend goed in ‘beschonken’ toestand.

Maar we weten toch allemaal dat alcohol en verkeer niet samengaan? Nou, kennelijk niet want uit Europees onderzoek blijkt nog steeds dat de meeste jongeren met een rijbewijs weleens met een slokje teveel achter het stuur zitten. Het is doodsoorzaak nummer één onder jongeren, ongevallen in het verkeer. Om jongeren bewust te maken van de lichamelijke gevolgen van alcohol en verkeer trekt het automerk Ford jongeren de ‘Drink driving suit‘ aan, een pak dat de lichamelijke effecten van alcohol tijdens het rijden simuleert.

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Het ‘dronkemanspak‘ is slechts één van de onderdelen van het Driving Skills for Life’ programma van Ford. Het is een rijvaardigheidstraining voor iedereen met een rijbewijs tot 24 jaar oud. Je leert er ook gevaren te herkennen, afleidingen te negeren (whatsappen bijvoorbeeld) en noodstoppen te maken. Dat allemaal onder leiding van professionele instructeurs.

Ford-Driving-Skills-for-Life-drive

Wil jij de ‘Drink driving suit’ ook weleens proberen?
In Amerika bestaat het trainingsprogramma van Ford al 11 jaar. Vanaf oktober 2015 is het ook in Nederland te volgen. En niet alleen voor Ford-rijders, ook als je een Kia, Volkswagen of Porsche rijdt. De enige uitzondering is je leeftijd. Je mag namelijk niet ouders zijn dan 24 jaar (had FemmeFrontaal even mazzel).
De eerste Nederlandse trainingen vinden plaats op 23, 24 en 25 oktober aanstaande op de testbaan van het RDW in Lelystad. Ford heeft plek voor ruim 450(!) deelnemers en meedoen is GRATIS!

Heb je het lef om in een ‘Drink driving suit’ te rijden én ben je nog geen 24 jaar oud, dan kun je je inschrijven via www.drivingskillsforlife.nl.
Ladies doen! Het wordt écht een onwijs gave experience!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Ladies only M EXPERIENCE in Breda!
Op zoek naar die ultieme adrenaline kick? Op 28 en 29 maart...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *