Formule 1 test coureur Susie Wolff hangt haar helm aan de wilgen

Susie Wolff, sinds 2012 als test coureur verbonden aan Williams, heeft vandaag bekend gemaakt te stoppen met autosport. De 32-jarige Schotse was in 2014 de eerste vrouw in 22 jaar tijd die deelnam aan een Formule 1 weekend. Ze reed toen de vrijdagtraining en zou dat in 2 seizoenen tijd nog 3 keer doen.

Het daadwerkelijk rijden van een Formule 1 wedstrijd is haar tot op heden echter niet gelukt en ziet zij ook niet meer gebeuren. Het onbereikbare van dat doel heeft ervoor gezorgd dat Susie Wolff vandaag haar autosportpensioen aankondigde: “My goal was to get on to the starting grid and that didn’t look achievable. So I had to call it a day.” Het feit dat zij in maart niet in aanmerking kwam als vervanger voor Valtteri Bottas tijdens de grand prix van Maleisië is niet de grootste reden waardoor zij tot deze beslissing is gekomen, maar zal toch wel haar ogen hebben geopend.

We weten niet wat zich allemaal achter de schermen afspeelt in de wereld van de Formule 1 en zullen dus ook nooit weten welke motieven de carrière van Susie hebben vormgegeven. Is het feit dat zij niet verder is gekomen dan die 4 vrije trainingen in 2 seizoenen een kwestie van onvoldoende talent of geld? Zat ze op het verkeerde moment bij het verkeerde team? Hierdoor zijn immers al menig Formule 1- carrières van mannelijke coureurs gestrand. Of is de grootste reden toch gender gerelateerd en durven de teams het (nu) niet aan een vrouwelijke coureur daadwerkelijk te laten racen?
Al onze hoop is nu gevestigd op die andere vrouwelijke ontwikkelingscoureur: Carmen Jordá van Lotus. Zij rijdt echter vooralsnog alleen rondjes in de simulator…

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024

Lees hier het interview wat FemmeFrontaal Evelin met Susie Wolff had eerder in 2015
Lees hier het statement van Susie Wolff

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
Formule 1 voor dummies deel 3: Op welke teams moet je letten?
Ben je na de sensationele overwinning van Max Verstappen op 15 mei...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *