Met een dreumes naar de Formule 1: 10 survivaltips

Met een kleintje van 16 maanden een weekend naar de Formule 1 in Spa. Is dat wel een goed plan? Mijn man, schoonvader en ik zijn de uitdaging aangegaan. En eigenlijk ging het prima! Met deze tips kun jij ook met je dreumes naar de Formule 1.

  1. Zet je dreumes bij de pit lane walk en sluit aan in de speciale rij voor kinderen. Hierdoor mag je als eerste de pitstraat in en kun je rustig rondkijken voor de meute wordt losgelaten.
  1. Neem geen tribuneplek. Kinderen zitten nou eenmaal niet stil, en helemaal niet op de momenten dat dat moet. Koop tickets waarmee je zelf een plek uit kunt kiezen en dus ook rond kunt lopen.
  1. Zoek een plek waar je de ruimte hebt en toch de race goed kunt zien. Op de populairste plekken is het zo druk dat je volledig wordt ingebouwd. En je dus niet meer met de kinderwagen van je plek af kunt komen.
  1. Neem veel speelgoed en snoep mee. Want je dreumes vindt de auto’s misschien een uurtje interessant, maar niet de hele dag. Een ruime keuze in speelgoed en eten is handig om hem zoet te houden.Spa-Formule1-Manon-Pleiter
  1. Als het speelgoed niet meer interessant is, ga dan met hem wandelen. Jij kunt je benen strekken, de kleine is even afgeleid en zo zie je ook nog wat meer van het circuit. Wat extra volwassenen om mee af te wisselen is aan te raden. Anders beweeg je wel lekker veel, maar mis je alle actie op het circuit.
  1. Plan de wandelingen. Ga het liefst net voor het moment dat je de kleine stil wilt hebben even met hem lopen. Grote kans dat hij in slaap valt en jij dan rustig kunt kijken.
  1. Bewaar je geduld. Want net op het moment dat jij je na een uur wandelen weer door de meute hebt gewerkt om bij je plaats te komen, produceert hij een mega poepluier. Tel tot 10 (of tot 100) en bedenk dat je hier vanavond alweer om lacht.
  1. Als je toch met een buggy aan het slepen bent, benut hem dan! Als je een beetje inventief bent kun je er veel spullen aan en in kwijt. Want er moet een plaid mee. En speelgoed. En eten en drinken, luiers, doekjes, extra kleding, zonnebrand, regenpak…Manon-Pleiter-Formule1-Spa-gras
  1. Neem geschikte gehoorbescherming mee! Het geluid van de Formule 1 auto’s is inderdaad niet meer zo heftig als vroeger, maar voor die kleine is het toch schrikken als de auto’s langsrijden. Zet de oorkleppen dus op tijd op en oefen thuis alvast zodat hij eraan went!
  1. Geniet van deze momenten met je gezin en bedenk dat dit het begin van een mooie traditie is. En dat het volgend jaar alweer een heel stuk makkelijker zal zijn!
Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

Kortom, als je je voorbereidingen treft dan is het ontzettend leuk om met z’n allen een weekendje Formule 1 te doen! (Maar stiekem zou ik graag binnenkort samen met mijn man een weekend op de tribune willen zitten…)

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
Over waterkastanjes, de Schepper en het zevengesternte: de betekenis van vijf Japanse automerken
De Japanse autoindustrie staat bekend om hun kwalitatieve goede auto’s. Maar niet...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *