Acht vragen aan racetalent Stéphane Kox

“Wat de Audi A1 voor mij ook heel bijzonder maakt is dat ik hem van mijn opa heb gekregen.” Acht autovragen van FemmeFrontaal aan racetalent Stéphane Kox!

1. Is jouw auto de ware liefde op wielen?
“Ja! Ik heb een zwarte A1 met een mat grijs dak en dito spiegels. Onlangs ben ik overgestapt van een MINI naar deze auto en ik ben heel erg blij mee! Hij heeft slechts 90 pk, maar gelukkig is het een dieseltje en heeft hij lekker veel koppel onderin. Daarnaast vind ik het echt een degelijke auto, ideaal om lange afstanden mee te rijden. Wat de Audi A1 voor mij ook heel bijzonder maakt is dat ik hem van mijn opa heb gekregen, en daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

stephane cox audi_2

2. Is jouw auto een ‘mannetje’ of ‘vrouwtje’?
“Mijn auto is echt een mannetje. Er zit niet veel vrouwelijks aan eigenlijk, het is een dik aangekleed wagentje. Veel mensen verwachten in deze auto een jonge gast van een jaar of 25, die lekker laag in zijn stoel zit met de muziek nét wat te hard aan. En dan zien ze mij zitten. Leuk, die verraste gezichten!”

3. Ben je helemaal losgegaan met accessoires?
“Er zitten vrijwel geen accessoires op mijn auto. Van binnen is hij vrij basic, dat vind ik eigenlijk best prima. Een navigatie heb ik op mijn telefoon en de standaard airco werkt prima.”

4. Wat is jouw grootste ergernis in het verkeer?
“Waar ik me echt mateloos aan erger zijn mensen die me, wanneer ik met 140 km/u op de cruise control rijd, met een rotgang voorbij willen rijden om dan vervolgens één kilometer verderop weer op de rem te gaan staan en daarna zo traag rijden dat ik ze weer inhaal.”

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Stephane Kox_2

5. Wat draag je het liefst tijdens het autorijden?
“Tijdens het autorijden draag ik het liefst een trainingsbroek en sneakers. Dat zit heerlijk en ik kan me er lekker in bewegen. Bovendien heb ik met gymschoenen het beste gevoel met gas geven. Natuurlijk rijd ik ook weleens met hoge hakken. Ik heb respect voor vrouwen die alleen maar met naaldhakken auto rijden. Soms zie ik ze instappen en dan denk ik, ‘dat is echt levensgevaarlijk’. Maar om eerlijk te zijn, doe ik het zelf ook wel eens….”

6. Wat is jouw ultieme guilty pleasure auto?
“De Range Rover Evoque. Dat is natuurlijk niet echt een auto voor jonge meiden, maar ik vind het geweldig! Het toppunt van luxe. Doe mij die maar, mét Park Distance Control alstublieft.”

7. Wat is de meest FOUTE auto op de weg?
“De Fiat Multipla, dat vind ik één van de lelijkste auto’s. Ik heb niks tegen de mensen die er in rijden hoor, zij zullen er ongetwijfeld blij mee zijn. Maar bij de Multipla ging het ontwerpproces bij Fiat toch ‘effe’ mis. Maar om te zeggen dat ik er niet in ga zitten vind ik wat overdreven. Als ik geen auto zou hebben, en ik kreeg de kans om zo’n auto te rijden, zou ik er héél blij mee zijn.”

8. Welke auto is een échte stijlicoon?
“De McLaren F1, zonder enige twijfel.”

stephanekox3

Wil je Stéphane en haar race-avonturen volgen, check dan snel haar website, eerstvolgende race is 10 oktober aanstaande in Spa.

Headerfoto DTM Ladies Day.

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Supercar Sunday FemmeFrontaal report!
Zoveel supercars bij elkaar, dat zie je normaal nooit! En een groot deel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *