Suzuki Baleno: nerdy friend zoekt partner

Suzuki Baleno

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
7 Drive
5 Flirt factor
8 High Heels proof
8 Value for money
7.2

Ben jij op zoek naar een gezinsauto in het B-segment? Ben je prijsbewust, op zoek naar veiligheid, ruimte en wil je een auto met een prettig weggedrag? FemmeFrontaal Janneke test met haar gezin de nieuwe Suzuki Baleno.

Flirt factor
Wie heeft ‘m niet gehad op de middelbare school? Een aardige, slimme vriend waar je ook nog eens goed mee kon praten. Maar niet moeders mooiste en daarom bleef het bij praten. Oké tijdens het schoolfeest wilde je ook best met hem dansen. Alleen in het fietsenhok kwamen jullie slechts samen om je fiets te stallen. Ondertussen bleef je smachten naar die onbereikbare hunk van twee klassen hoger. Kortom, een trouwe nerdy friend. Net als de Baleno. Je weet precies wat je eraan hebt, maar sexy is anders.

Suzuki Baleno

Comfort
Bij ontvangst van de auto vraag ik of er bijzonderheden zijn. Meestal volgt dan een kleine demonstratie van alle gadgets die er op de auto zit. Zo niet, bij de Baleno. De auto spreekt voor zich, krijg ik te horen. En dat is ook zo. Je rijdt er zo mee weg en het voelt meteen vertrouwd. Het infotainmentsysteem kan je (schoon)moeder zonder problemen bedienen. Heel fijn, want zo hoef ik niets van mijn andere liefde op wielen te missen. Alhoewel wielen… de etappe van de Tour de France waar ik naar luisterde eindige wel heel bijzonder. Met een rennende Froome op de Mont Ventoux. Een berg die doet denken aan een maandlandschap en een waar het nog weleens flink waait. En waaien doet het ook als ik de Baleno naar huis stuur. Al snel merk ik dat de Baleno behoorlijk windgevoelig is. Met reden overigens. Suzuki heeft de Baleno bewust licht gehouden. Met slechts 840 kilogram is de Baleno de lichtste in zijn klasse. En dat betekent dus ook dat je minder wegenbelasting betaalt. Die windgevoeligheid moet je dan maar voor lief nemen.

Lees ook:  Tesla Model S Plaid: duizelingwekkend (letterlijk)

Suzuki Baleno

Drive
De Suzuki Baleno rijdt verder verrassend lekker. Dat je iemand niet alleen op z’n uiterlijk moet beoordelen bevestigt ook de Baleno. Heel traag is ‘ie ook niet. De 1.0 BoosterJet High Executive – mond vol – waar ik in rond mag rijden kan 200 kilometer per uur en gaat in 11,4 seconden van 0 naar 100. Het lukt me alleen slechts met moeite om bij de stoplichten als eerste uit de startblokken te schieten. De Baleno heeft een lage voorruit.  Met als gevolg dat ik bijna met mijn neus op het stuur lig om de lichten op groen te zien springen. Wat je aan de buitenkant ook niet kunt zien is dat de Baleno lekker ruim is binnenin. Op de achterbank hebben de kinderen niets te klagen.  De kinderwagen kan met gemak in de kofferbak. In een handomdraai haal je de dubbele bodem weg en kan er genoeg bagage in (355 liter; dat is bijna de kofferbak van een VW Golf!).

Suzuki Baleno

Ondanks mijn pogingen om lekker mee te doen op de (snel)weg, springt de Baleno niet echt in het oog. Al stond deze Suzuki absoluut te shinen tijdens de fotoshoot met ondergaande zon. Alleen echt spannend wordt het niet. Al hoeft dat ook niet persé als je het als family car beschouwd. Dan wel één met iets teveel bling naar mijn smaak; chromen deur handles, vrolijke blauwe verlichting op het dashboard en iets meer plastic dan noodzakelijk. Overigens wel met fijn lederen stuur.

Suzuki Baleno

Value for money
Voorlopig blijf ik nog even dromen over die onbereikbare hunk en daarom plaats ik een contactadvertentie voor mijn tijdelijke nerdy friend. Want deze auto verdient een leuke vriend(in). Dus: Ben jij op zoek naar een gezinsauto in het B-segment? Ben je prijsbewust, op zoek naar veiligheid, ruimte en wil je een auto met een prettig weggedrag? Laat dan de Opel Astra en de Volkswagen Golf links liggen en maak vandaag nog een afspraak met de Suzuki Baleno.

Details: De Suzuki Baleno is al je vriend vanaf € 14.990,-. Wil je een vriend met wat meer pit? De 1.0 BoosterJet High Executive is van jou vanaf € 19.699,-.

Lees ook:  FemmeFrontaal stapt in het prototype van de nieuwe Škoda Superb

Comments

comments

More from Janneke Licht
Renault Espace Initiale Paris: Cirque du Soleil
De Renault Espace is de Mart Smeets uit het modellengamma van Renault....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *