Amsterdam gevaarlijkste stad om je auto te parkeren

autodiefstallen

Amsterdam is de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren. Ruim 14 procent van de autodiefstallen vindt plaats in onze hoofdstad. Na Amsterdam volgt Rotterdam, waar ruim zeven procent van de diefstallen gepleegd wordt. Den Haag staat op nummer drie, met slechts drie procent. 

Meer inbraken bij vrouwen
Als het gaat om inbraken blijken vrouwelijke bestuurders iets vaker de pineut te zijn dan mannelijke. BMW-, Volkswagen- en Audi-rijders hebben de grootste pech: bij deze automerken wordt het meest ingebroken. BMW loopt op kop met een percentage van iets meer dan 20 procent van de meldingen, Volkswagen volgt met zeventien procent en Audi staat op de derde plek met zestien procent. Onder de Koreaanse merken zoals KIA en Hyundai zijn de minste inbraken. Veruit de meeste schades na een inbraak zijn aan de zijruiten. Met bijna 60 procent van de inbraakmeldingen staat deze schademelding op nummer één. “De zijruit wordt in de meeste gevallen ingeslagen om het navigatiesysteem, het stuur of de airbags te stelen”, zegt Corsèl. Hierbij kan het schadebedrag oplopen tot wel 8000 euro per geval.

Weinig auto’s teruggevonden
Minder dan een derde van de gestolen auto’s in Nederland wordt teruggevonden. Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet naar autodiefstallen en -schades in Nederland: “Veel auto’s worden het land uit gereden, waardoor het voor de Nederlandse politie haast onmogelijk is om de autodieven te pakken”.

Header: Auteursrecht: sdecoret / 123RF Stockfoto

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
Helemaal HIP, je nieuwe auto importeren
Wie een andere auto nodig heeft, is veelal aanzienlijk goedkoper uit als...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *