Jaguar F-Pace winnaar Women’s World Car of the Year 2016!

women's world car of the year

De Women’s World Car of the Year 2016 award gaat dit jaar naar een gloednieuwe SUV: de Jaguar F-Pace. De Jaguar F-Pace heeft hiermee finalisten als de Mercedes-Benz GLC, Hyundai Ionic en Volvo V90 verslagen. De ultieme droomauto is de McLaren 570S geworden!

Alle winnaars van de Women’s World Car of the Year 2016 per categorie op een rij:

Supreme winner: Jaguar F-Pace
women's world car of the year

Dream car award: McLaren 570S
women's world car of the year

Luxury car award: Volvo S90
women's world car of the year

Family car award: Honda Civic
women's world car of the year

Performance car award: Ford Mustang
women's world car of the year

Green car award: Toyota Prius
women's world car of the year

Budget car award: Honda Jazz
women's world car of the year

Fiona Pargeter, Head of Global PR Communications van Jaguar Land Rover: “We are delighted that the F-PACE has been voted not only Best SUV/ Crossover but also Supreme Winner in the 2016 Women’s Car of the Year awards. This prestigious title is a true highlight in the continuing F-PACE success story. The combination of beautiful design, everyday usability and unrivalled driving experience set the F-PACE apart from the competition, and is attracting new customers to the Jaguar brand worldwide.”

Managing Director of Women’s World Car of the Year, Sandy Myhre: “From the early lists the judges send in there were some strong contenders in one or two categories but mostly only a few percentage points separate the top three cars in each segment.”Banner Women's World Car of the Year

De 17-koppige jury afkomstig uit 14 landen baseert haar oordeel op eigenschappen zoals: design en functionaliteit, stijl en uitstraling, innovatie, comfort, opbergruimte, invloed op milieu en rijeigenschappen. Andere belangrijke factoren zoals de wow-factor, sex appeal en prijs-kwaliteitverhouding maken ook onderdeel uit van de beoordeling. Eigenschappen die door autokopers wereldwijd als belangrijk worden gevonden.

Lees ook:  Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

De ultieme winnaar is de auto die in zijn categorie winnaar is en van alle genomineerde auto’s de meeste punten heeft verzameld. Namens Nederland zit Odiel Mennink, oprichter en editor-in-chief  van FemmeFrontaal.nl, de nummer 1 website voor de vrouwelijke kijk op auto’s, in de internationale jury en management committee.

De juryleden leverden onlangs een eigen shortlist in van 2016-modellen. Deze lijst is door de organisatie van de verkiezing, onder leiding van Sandy Myhre (Nieuw Zeeland), teruggebracht tot een shortlist van vijf finalisten voor elke categorie. Op deze finale shortlist hebben de juryleden vervolgens in elke categorie gestemd op een winnaar. Alle punten bij elkaar opgeteld heeft geleid tot de officiële winnaar, de Jaguar F-Pace. De puntentelling werd nauwlettend bijgehouden door internationaal accountancy kantoor, Grant Thornton, (New Zealand).

Volg www.femmefrontaal.nl ook op Facebook voor het laatste Women’s World Car of the Year nieuws! Meer informatie, neem contact op via odiel@femmefrontaal.nl / +31 627503992

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Toyota Yaris Cross (2024): subtiele veranderingen, groots effect
Met inmiddels meer dan 16.000 exemplaren op de weg is de Toyota...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *