Een kijkje in de achteruitkijkspiegel: retro auto’s we love

retro auto's

Af en toe achteromkijken, daar is niks mis mee; al helemaal niet in de autowereld. Vandaag bedoelen we het alleen niet zo letterlijk als een blik in je dode hoek werpen maar nemen we een duikje in de autogeschiedenis. Iets wat we niet vaak genoeg kunnen doen want over de jaren een zijn er toch wat geweldige vierwielers uitgebracht. Tijd voor een lijstje!

Aston Martin DB5
Wij konden er niet naar kijken, jij wel? Toen de prachtige Aston Martin DB5 in de James Bond film Spectre werd opgeblazen. Gone. Weg. Zonde! De Aston Martin DB5 was begin jaren 60 een sensatie op het gebied van autotechniek en design en werd wereldberoemd met zijn bijrollen in James Bondfilms.
retro auto's

Bugatti 57SC Atlantic

Zwart van top tot teen en rondingen waar je U tegen zegt. Een echte eyecatcher is deze Bugatti en hij staat dan ook hoog op onze bucket-list.
retro auto's

Jaguar E-type
Een auto waarbij je altijd even stil zal vallen als je hem ziet. Zo mooi zelfs, dat hij als blauwe roadster een plekje heeft in het Museum of Modern Art in New York.
retro auto's

Ferrari F40
Een supersportwagen van het Italiaanse Ferrari uit 1987.  Met deze Ferrari kon je toentertijd 320 km/u en een sprintje van 0-100 km/u deed je net iets onder de 4 seconden. Een icoon én investeringsobject, een gaaf exemplaartje is al snel meer dan een miljoen waard!
retro auto's

Lamborghini Countach
De Countach is echt een brute, noeste wagen. “Er ligt een dikke V12 met 455 pk in mijn nek te hijgen die zwaar brult als ik het gaspedaal intrap. Dat rijden is trouwens al een vak op zich, want door dat gas geven en schakelen heb ik mijzelf zojuist een tripje naar de sportschool bespaard.” FemmeFrontaal Evelin testte deze waanzinnige machine vorig jaar. Jaloers.
retro auto's

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Mercedes 300 SL Gullwing
A true beauty uit de jaren 50. Eerlijk is vals, maar dit is met recht de meest stijlvolle sportauto aller tijden. Echt een playboy.  Hij had toen al 215 pk zorgde voor een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Naar de famous Gullwing-deuren (vleugeldeuren) kunnen wij uren blijven staren. Hebb0n!

Morgan
Britse auto’s is toch wel een van onze zwaktepunten. Ze stralen een bepaalde elegantie uit en de Morgan is hiervan het perfecte voorbeeld. Er is een enorme wachtrij, maar je kan deze klassieker nog steeds nieuw kopen.
retro auto's

Porsche 356
Wederom een golden oldie uit de jaren 50. De allereerste productieauto van Porsche. Eentje die werd gemaakt van 1948 tot 1965. En de voorloper van de iconische 911. Je kunt tegenwoordig ook beter je geld in een klassieke Porsche 356 steken dan op de bank laten verstoffen. Het is momenteel een van de meest gewilde auto van Porsches.
retro auto's

Range Rover
Als je dacht dat Britse dominantie in dit lijstje voorbij was, then think again darling. De Range Rover is dan misschien niet het perfecte voorbeeld van British class, maar speelde wel een belangrijke rol in de opkomst van SUV’s en ze zijn perfect voor modderige roadtrips en fotoshoots. Man wat is deze auto fotogeniek!
retro auto's

We hoeven het waarschijnlijk niet te zeggen, maar we zouden eindeloos door kunnen gaan. Feit is, dat er nou eenmaal een hoop geweldige, stoere, snelle, mooie, historische auto’s bestaan. Wat zijn jouw favorieten? Laat het ons weten en vul het lijstje aan!

Lees ook:  De gevolgen van een vies auto-interieur

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Panamera Sport Turismo: Porsche meets familieauto?
Het moet niet gekker worden maar het is echt waar; Porsche komt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *