Pas op! Zo voorkom je het kopen van een gestolen auto

autodiefstallen

Eerder hebben we het al even gehad over hoe je kunt voorkomen dat je een tweedehands auto koopt met meer kilometers op zijn naam dan op de teller. Maar helaas is dat niet het enige waar je op moet letten. Er worden helaas ook vaker dan je misschien denkt gestolen auto’s als tweedehands auto verkocht. Betekent dit dat je dan maar beter weg kunt blijven van tweedehands auto’s? Nee, natuurlijk niet! Zolang je maar goed je huiswerk doet, en dit is hoe:

Tip nummer één: check de geschiedenis van de auto! Je kunt online de hele geschiedenis van je misschien wel nieuwe auto opvragen door simpelweg het kenteken in te vullen. Alle RDW-gegevens staan dan tot je beschikking! En als je dan toch bezig bent met je online research, vergeet dan niet de kilometerstand goed na te kijken. Kost een paar euro, maar scheelt een hoop ellende.

Tip twee: Het is natuurlijk ook altijd verstandig om je ogen gewoon goed open te houden bij het bekijken van de auto. Is er ergens inbraakschade te bekennen? Check de naden goed en de sloten. Ook een goede: Weet de huidige eigenaar hoe zijn/haar auto werkt?

Tip drie: Als je het risico toch nog te groot vind kun je altijd je zoektocht beperken tot garages die RDW-erkend zijn. Zo vergroot je de kans op een ‘eerlijk’ voertuig en ben je na aankoop ook beter beschermt.

Geen enkele reden dus om je zoektocht naar een tweedehands auto stop te zetten of te vermijden. Happy (and honest) driving!

Lees ook:  Lancia, de terugkeer naar eigenzinnigheid

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Dit zijn de categoriewinnaars van Women’s World Car of the Year 2023
De enige volledige vrouwelijke jury in de auto-industrie is er uit: dit...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *