Internationale Vrouwendag: harde feiten, wij rijden beter dan mannen!

internationale vrouwendag

First things first: happy #internationalevrouwendag ladies! Het is weer zo ver, vandaag staat in het teken van alle vrouwen! En dat vieren wij bij FemmeFrontaal natuurlijk keihard mee en daarom had dit prachtige nieuws ook niet op een beter tijdstip kunnen komen. Na onderzoek (ja ja, het is bewezen!) blijkt de jarenlange strijd eindelijk uitgevochten te zijn; vrouwen rijden beter dan mannen!

Wat bedoelen we dan precies met “beter”? Uit het onderzoek van Autoverhuurder Sunny Cars eind 2016 onder meer dan 1000 Nederlanders is gebleken dat vrouwen beter en veiliger achter het stuur zitten dan mannen. Zo hebben de mannen vaker schade en worden zij sneller boos achter het stuur dan vrouwen wanneer ze een auto huren in het buitenland. Maar dat is natuurlijk niet alles 😉

Nee, de mannen kunnen er dit keer absoluut niet onder uit. Het onderzoek toonde namelijk aan dat mannen vaker blikschade (49%) of lakschade (52,1%) hebben dan vrouwen (39,1% en 45,3%). Niet heel gek ook dat mannen vaker verzekeringen afsluiten dan vrouwen (75% versus 65,6%).

We rest our case; vrouwen zijn gewoon veeeeeeel betere bestuurders en gewoon veeeeel veiliger achter het stuur! In ieder geval op vakantie, dat blijkt wel.

Hoe vier jij #internationalwomensday? Laat het ons weten, we zijn benieuwd!

Foto header: Carlo te Lintelo

Comments

comments

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies
More from Isabeau Kamphuis
In deze auto’s rijden onze eigen Oranje Leeuwinnen
Vrouwenvoetbal is een serieuze zaak, dat hebben onze Oranje Leeuwinnen wel bewezen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *