Je auto op de kiek zetten, zo doe je dat!

Samsung Galaxy S8

Glimmend in de zon, strak ingeparkeerd, op het circuit of voor de verkoop: soms moet je bolide gewoon even op de foto. Nu de rijk uitgeruste smartphone niet meer uit onze broekzak weg te denken is, kan iedereen zich een heuse fotograaf noemen. Er gaan geruchten dat de nieuwe Samsung Galaxy S8, die eind maart verschijnt, een 16, 20 of zelfs 30 megapixel-camera krijgt. Fantastische kiekjes gegarandeerd! Daarom hier een aantal tips om je auto zo goed mogelijk op de foto met je mobiel te zetten:

  1. Licht

Voldoende licht is sowieso een must als je foto’s met je smartphone maakt. Overdag heb je het mooiste licht, waardoor er weinig ruis op je foto te zien zal zijn. Een mooie belichting zal er ook voor zorgen dat de lijnen van je auto beter uit komen!

  1. Details

Uiteraard willen we weten hoe jouw auto er in vol ornaat uitziet. Echter zijn het juist de details die jouw auto zo bijzonder maken. De smartphonecamera’s kunnen tegenwoordig de fijnste details vastleggen, dus schroom niet om die mooie lijnen, die fijne stiksels en je sportieve pookje vast te leggen.

  1. Asfalt

Geparkeerd is een auto prachtig, maar op het asfalt is hij in zijn natuurlijke habitat. Doordat een smartphonecamera van zichzelf al een korte sluitertijd heeft, zal een rijdende auto vooralsnog vaak als bevroren op beeld staan. Experimenteer!

  1. Poetsen

Wil je je auto op zijn allermooist op de foto zetten? Vergeet hem dan vooral niet te poetsen. De camera’s van tegenwoordig zijn zo scherp, dat elke ongepoetste centimeter een doorn in ’t oog zal zijn en dat willen we niet!

  1. Selecteer
Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

We begrijpen dat je het liefst je hele Instagram, Twitter en Facebook volstampt met foto’s van je vriend op vier wielen. Maar probeer vooral jouw beste foto’s te selecteren. Zo komt én je auto beter uit de verf én jouw fotografie skills!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Top 6 Women’s World Car of the Year
Ook dit jaar bepaalt Odiel – samen met 32 andere juryleden –...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *