Finalisten Women’s World Car of the Year 2019 bekend

Half november is het weer zo ver, dan weten we welke auto zich Women’s World Car of the Year 2019 mag noemen. Ook dit jaar zit Odiel in de internationale, vrouwelijke vakjury en delen we graag de finalisten met je. 

Dit jaar leidt Renuka Kirpalani uit India het ‘Voting Management Team’ voor Women’s World Car of the Year 2019. Volgens haar is dit stemproces het meest egalitair van de afgelopen negen jaar. Juryleden worden gevraagd om hun top 10 te nomineren, uit een lijst auto’s die in aanmerking komen. Deze nominaties worden vervolgens verzameld en in de verschillende categorieën geplaatst, waaronder één categorie voor de Supreme Award. De auto’s die nog kans maken op een Supreme Award – en de titel Women’s World Car of the Year – zijn op alfabetische volgorde: Audi e-Tron Quattro, Citroën C5 Aircross, Hyundai Sonata, Porsche 911, Renault Clio, Mazda 3, Toyota Corolla, BMW 3 Serie, Ford Escape/Kuga, Kia XCeed, Range Rover Evoque, Lexus UX, Tesla Model 3, Volkswagen T-Cross en Volvo S60.

Overige titels

Ook in de volgende categorieën zal er een winnaar gekozen worden:
Urban: Kia Xceed, Renault Clio, Skoda Scala
Family: BMW 3 Serie, Mazda 3, Toyota Corolla
Green: Audi e-Tron Quattro, Kia Soul EV, Tesla Model 3
Luxury: BMW 8 Serie, BMW X7, Porsche Cayenne Coupé
Performance: Mercedes-AMG A 35 / 45, Porsche 911, Toyota GR Supra
SUV/Crossover: Citroën C5 Aircross, Range Rover Evoque, Lexus UX

Daarnaast worden er nog twee prijzen uitgereikt: de Holly Reich Dream Car Award en de Woman of Worth Award. Voor de Holly Reich Dream Car Award – vernoemd naar jurylid Holly Reich wie in 2016 is overleden – nomineren de juryleden hun droomauto. Dit jaar wordt de Woman of Worth Award voor de tweede keer uitgereikt. Deze prijs gaat naar de vrouw die volgens de juryleden aanzienlijk heeft bijgedragen aan de motorindustrie en/of de motorsport. Vorig jaar mocht Fiona Pargeter van Jaguar Land Rover de prijs in ontvangst nemen.

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Dubai International Motor Show

De resultaten van de Women’s World Car of the Year 2019 worden bekendgemaakt op de Dubai International Motor Show, die zal plaatsvinden in het Dubai World Trade Centre van 12 tot en met 16 november 2019.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Kia: ‘The Power of 25’
Hoera! Kia is 25 jaar in Nederland en viert dat op een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *