Bewaak je auto met goede buitenverlichting op het erf

Je moet er niet aandenken. Dat je geliefde vierwieler wordt gejat vanaf je oprit. Nu zijn er allerlei opties om dat te voorkomen, zoals automatische buitenverlichting.Wanneer het gaat over buitenverlichting doe je jezelf een geweldig plezier met sensor gestuurde lampen. Sensor buitenlampen zijn op twee manieren automatisch aan te sturen:

  • Met een schemersensor
  • Door middel van een bewegingsmelder.

Beide automatische systemen zijn zowel op elektrische als solarverlichting toe te passen. In veel modellen tuinverlichting zijn de sensoren tegenwoordig onzichtbaar in het armatuur verwerkt. Goede voorbeelden van mooie tuinverlichting met kunstig weggewerkte sensors vind je bijvoorbeeld bij Nostalux.nl. Soms is er van de sensor niet veel meer te zien dan een klein puntje.

buitenverlichtingBewegingssensor
Een van de grootste voordelen van buitenverlichting met een bewegingssensor is dat je de lamp niet de hele avond en nacht hoeft te laten branden. Ten tweede ben je meteen gealarmeerd bent als er iemand het erf opkomt om je auto te ‘lenen’. Doordat de lamp niet continu brandt is hij zuiniger in zijn stroomverbruik dan buitenverlichting met een schemersensor. De tijdsduur van het branden en de gradenhoek zijn bij deze lampen zelf in te stellen. Als je bijvoorbeeld een kat hebt, is het handig de sensor wat hoger in te stellen, zodat niet om de haverklap het licht aanspringt. Heb je veel struiken en/of bomen in de tuin, neem je het best een lamp met een sensor die werkt op infraroodlicht. Deze regeert alleen op bewegende objecten die warmte uitstralen.

Schemersensor
Wanneer je graag continu het erf geheel of gedeeltelijk verlicht wilt hebben, heb je meer aan een buitenlamp met schemersensor. De mate van schemering, het lux. gehalte, is bij deze soort automatische buitenverlichting zelf in te stellen. Je kan er voor kiezen de lamp pas aan te laten gaan zodra het echt donker begint te worden. Het is tenslotte niet de bedoeling dat bij dat bij elke donkere regenwolk het licht aanspringt.

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Losse sensoren
Wanneer je buitenverlichting hebt die in principe aan je wensen voldoet, maar niet beschikt over een schemer- of bewegingsmelder, kan je twee dingen doen:

  • Je voorziet de centrale kabel of elke lamp afzonderlijk, van een losse sensor.
  • Je koopt een lichtbron met ingebouwde sensor. Waar je wel even op moet letten is dat er genoeg licht in het armatuur zelf komt. Dat de sensor ook wel degelijk de bewegingen en veranderingen van de lichtsterkte op tijd waarneemt.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Women’s World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie
De stemrondes voor Women’s World Car of the Year (WWCOTY) 2024 zijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *