5x anti-wagenziekte tips!

wagenziekte

Lekker hoor, alle vakantieperiodes staan weer voor de deur. Misschien ben je al lekker weg geweest voor een weekend-roadtrip of ga je nog op pad. Iets wat iedereen weleens heeft is meegemaakt, is wagenziek worden. We worden allemaal wel eens misselijk in de auto, zeker op de achterbank, en sommige helaas wat vaker dan anderen. Uit onderzoek van Ford blijkt namelijk dat 2 op de 3 personen hiervan last heeft. Maar er komen nog een aantal feestdagen en lange weekenden aan, hopelijk gepaard met lekker weer! Dus voor die toekomstige roadtrips op je agenda hebben we een lijstje met tips tegen wagenziekte.

  1. Positie

Een simpele manier om wagenziekte te voorkomen is door voorin te gaan zitten. Geen ruimte of ben je niet de enige die liever voorin zit? Probeer dan op de achterbank in het midden te zitten zodat je de weg kunt zien en kijk naar voren. Meer weten over de oorzaak van wagenziekte, lees dan absoluut dit artikel ‘Help! Ik heb last van wagenziekte’.

  1. Kijk voor je uit

Als je op je telefoon kijkt of een boek leest heb je binnen 10 minuten een emmer nodig en dat willen we natuurlijk voorkomen.

  1. Roadtrip playlist

Verveel je je zonder je telefoon of boek? Dat is niet de bedoeling, want afleiding is goed om misselijkheid te voorkomen of te vergeten. De oplossing? Muziek! Maak van te voren een roadtrip playlist op Spotify en jij vermaakt je prima.

  1. Vervang koffie voor cola

We weten dat koffie voor velen een roadtrip essential is, maar als je snel wagenziek wordt kun je deze grote liefde maar beter even vergeten. Nu voegt cola natuurlijk weinig toe aan een gezond dieet, maar het helpt wel je mag kalmeren mocht je het nodig hebben. Het zuur in in cola kan namelijk helpen om voedsel in de maag, dat niet goed verteert, af te breken.

  1. frisse lucht!
Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Een beetje frisse lucht doet natuurlijk wonderen. Je raampje op een kiertje of de airco kan je helpen met het benauwde gevoel dat vaak gepaard gaat met wagenziekte.

     6. Rustig met het gaspedaal

Rij zelf (allerbeste optie) of vraag de bestuurder relaxed te rijden en te anticiperen. Dat betekent vermijd, indien mogelijk, plotseling remmen snel optrekken en kuilen in de weg.

Vrij voor de hand liggende tips maar ook echte life savers; Happy driving!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Top 5 vrouwenauto’s
Niet zo gek ook, steeds meer huishoudens beschikken over twee auto’s, waarbij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *