Vlog: FemmeFrontaal test de Dashcam Mio MiVue658

Mio MiVue658

Misschien maakt iemand voor je een gevaarlijke manoeuvre en leg jij zomaar het bewijs vast. Of kunnen jouw beelden helpen bij het onderzoeken van een auto ongeluk (hopelijk niet je eigen). Maakt het bezitten van een dashcam je daarom een misdaad oplossende superheld? In mijn Bimmer test de dashcam Mio MiVue658!

Een dashcam zet je op je dashboard of hang je aan het raam. Of je dit dan aan de vooruit, achterruit of gewoon totaal ergens anders doet kun je dan natuurlijk helemaal zelf beslissen. Misschien wel eentje in elke hoek? Gaat dat te ver.. nee joh, dat kan gewoon! Eenmaal geïnstalleerd hoef je hem alleen maar aan en uit te zetten en de beelden worden opgeslagen op het SD kaartje dat je erin doet. Een kind kan de was doen (terwijl rondrijdt met je nieuwe speeltje!). Zul je altijd zien. Hang je de dashcam op, gebeurt er niets. Vergeet je hem een dagje mee te nemen, zie je allemaal piloten op de weg. Dat overkwam mij, en misschien wel gelukkig, bekijk hier mijn vlog:

Meer over de dashcam die ik test:
Het is een compacte cameraatje – kan mee in je handtas – met een 2.7″ touchscreen. En met 2304 x 1296 en 30 frames per seconde pikt hij elk detail op van de weg. De optische sensor is van zeer hoge kwaliteit en verzekerd ook fantastische opnames in de avond. Het valt mij op dat hij door de 140° groothoeklens werkelijk alles vastlegt, ook de bollenvelden bij Lisse.

En dat is nog niet alles. In dit kleine cameraatje zit nog meer: bijvoorbeeld een GPS-ontvanger die de snelheid registreert (damn) en nauwkeurig bijhoudt welke route ik afleg. Flitspalen heeft hij ook in zijn smiezen en hij waarschuwt mij hiervoor met een heftige bliep. De Mio MiVue658 bevat tevens een parkeerplaats modus wat betekent dat – als je aparte voeding erbij aanschaft – de dashcam bewegingen blijft opnemen rondom de auto.

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Het resultaat van al deze technische specs? Als het even meezit onderweg, ontspannende beelden die mijn doen denken aan de beelden van het programma Rail Away. Prachtig dus. Op pad gaan met een dashcam gaf mij een veilig gevoel. Ik ging zelfs meer op mijn eigen snelheid letten en reed zo nu en dan nog even een extra rondje om de beelden te delen, met jullie of thuis. Ook het geluid van de video valt mij niets tegen, ik heb hem stiekem zelfs gebruikt als een échte camera. En dat werkt dus ook prima. Multifunctioneel!

Doen:
– Zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken
– Levenslang gratis updates
– Superveel veiligheidsvoorzieningen
– Direct videobeelden delen via wifi

Even over nadenken:
– Als je een auto hebt zonder sigarettenaansteker
– Als het je het zicht belemmert
– Je niet tegen heftige bliepjes en piepjes kan
– Hij heeft continu stroom nodig, mits je een externe voeding aanschaft.

Lees ook ‘6 x waarom jij een dashcam moet hebben’.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Fashion & Cars: BMW 1-serie cabrio
In samenwerking met Stijlmeisje publiceert FemmeFrontaal de komende vier weken de ideale...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *