Polo of Golf? Dan rijd jij een typische vrouwen- of mannenauto

vrouwen mannenauto

De Volkswagen Polo is de meest populaire auto onder vrouwen. Bij mannen staat de Volkswagen Golf op één. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen 25 en 45 jaar. Wij vergeleken de meest verzekerde auto’s bij Independer onder vrouwen en mannen over een periode van 1 januari t/m 31 mei 2017.

Dit zijn de meest gekozen auto’s door vrouwen en mannen:

Top 5 vrouwenauto’s

  1. Volkswagen Polo
  2. Opel Corsa
  3. Peugeot 206
  4. Volkswagen Golf
  5. Ford Ka

vrouwen mannenauto
Top 5 mannenauto’s

   1. Volkswagen Golf
   2. Volkswagen Polo
   3. Opel Corsa
   4. Peugeot 206
   5. Opel Astra

vrouwen mannenauto
Vrouwen gaan voor kleinere broertje

Het onderzoek laat zien dat de voorkeuren van mannen en vrouwen uitleenlopen. Behalve dat vrouwen de Polo verkiezen voor de Golf, komt de Ford Ka niet voor in de top 5 mannenauto’s en kiezen vrouwen minder vaak voor een Opel Astra.

Tegelijkertijd zijn er ook overeenkomsten. Vier auto’s komen zowel bij de vrouwen en mannen in de top 5 voor: de Polo, Golf, Opel Corsa en de Peugeot 206.

Opvallend is dat de Volkswagen Golf bij mannen met stip op nummer 1 staat en dat deze auto bij vrouwen pas op de vierde plek komt. Zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo, is de nummer één onder vrouwen. Deze auto is iets lichter en heeft minder pk’s dan de Volkswagen Golf.


Wat kost zo’n auto per maand?

Als je één van deze populaire auto’s rijdt, of wil rijden, wil je natuurlijk weten met welke kosten je te maken krijgt. Naast brandstofkosten en onderhoudskosten, moet je rekening houden met de vaste kosten zoals de wegenbelasting, APK, afschrijvingskosten en natuurlijk een autoverzekering. Want die verzekering is verplicht zodra je een auto hebt gekocht.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Omdat de totale maandelijkse kosten erg afhankelijk zijn van de auto, jouw situatie en het gebruik, is er niet één totaalbedrag te noemen. Houd er rekening mee dat je in totaal enkele honderden euro’s per maand kwijt bent. Tip: om te besparen op je autoverzekering, is het slim om eerst een vergelijking van autoverzekeringen te maken.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Oldie in een nieuw jasje: Alpine is back!
Ruim 60 jaar na de oprichting van Société des Automobiles Alpine en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *