Kinderen scheuren in mini-autootjes naar operatiekamer

Lisette Braams

Sinds deze week scheuren patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis in een stoere mini-XC90 of een mooie mini-MINI naar de operatiekamer. Liesette Braams kwam met dit fantastische initiatief. Braams is bekend als coureur. Ze hoort in het rijtje wereldtop van de BMW rijders. Ook werd Liesette vier keer gehuldigd als beste vrouwelijke coureur.

Auto’s maken alles beter

Liesette heeft zelf al aardig wat operaties achter de rug. Ze is namelijk in gevecht met een ernstige ziekte. Maar ze laat zich zeker niet zomaar uit het veld slaan. Ze doet er alles aan om weer definitief achter het stuur te kruipen en daar ook zo lang mogelijk te blijven zitten. Een voorbeeld voor ons allen.

Nu ook voor kids

Via social media kwam het idee opzetten. Hoe geweldig zou het zijn als kinderen in het Sofia Kinderziekenhuis zelf naar de operatiekamer kunnen rijden. Dit kleine, maar toch waardevolle ritje, kan een hoop spanning van de operatie wegnemen, voor kinderen maar ook zeker voor de ouders. Al snel kreeg Liesette veel reacties op haar geposte bericht en binnen de kortste keren meldden allerlei sponsoren zich aan om dit idee te realiseren. Inmiddels rijden er vijf kinderauto’s rond en het doel is om dit in elk ziekenhuis voor elkaar te krijgen.

Petje af voor Liesette, wat een fantastische actie!

Comments

comments

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8
Written By
More from Manouk Clark
De nieuwe Ford Mustang: Womanizer
Wie kent hem niet? De sprintende pony, de iconische verlichting. Er is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *