Zo ben je autodieven te slim af!

autodieven

Als je de parkeerplaats oploopt en je ziet iemand iets te dicht bij jouw wagen staan krijg je het al een beetje benauwd. De behoefte om een sprintje te trekken en te checken of diegene geen krassen heeft gemaakt is sterk. Helaas kan het nog veel erger. Je loopt ’s ochtends naar je trouwe vierwieler en een raam is ingeslagen. Het is nooit leuk als je spullen gestolen worden, laat staan je vierwieler zelf (PANIEK!). Hier wat handige tips hoe je ervoor kan zorgen dat iedereen met zijn tengels van jouw meest dierbare bezit afblijft!

Lock it up baby

Eigenlijk heel obvious maar toch moeten we het even melden: doe je auto op slot! Klinkt superstom, maar veel auto’s die gestolen worden zaten niet op slot. Ja, dan kan net zo goed een bordje op je voorruit plakken met ‘neem maar mee’.

Alles betekent ook echt alles

Nog een die heel vanzelfsprekend is: haal alle waardevolle spullen uit je auto. Dus berg ook je oplader op. Een snoertje wat van je sigarettenaansteker tot in het dashboardkastje loopt is voor autodieven ‘the stairway to heaven’.  Ook een grote bobbel onder een deken of sjaal is genoeg om een zijraampje in te slaan.

Light is all you need

Parkeer je auto op een plek waar veel licht is. Dit maakt het veel minder verleidelijk voor dieven om even rond te snoepen in jouw wagen, want zij houden niet van pottenkijkers.

Sound sound sound

Lang leven technologie! Een alarm in je auto laten zetten is tegenwoordig best te betalen. Niemand gaat proberen te ontdekken wat er onder die giga sjaal ligt als je auto heel hard begint te schreeuwen bij de eerste poging tot binnenvallen.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Darkness

Getinte ramen staan niet alleen heel stoer, maar helpen je ook nog je spullen in de auto te houden. Het is namelijk van buitenaf veel moeilijker om naar binnen te kijken. Handig en stoer in een, top!

Auteursrecht: sdecoret / 123RF Stockfoto

Mis niets meer van FemmeFrontaal

Meld je hier aan voor onze Nieuwsbrief!

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
A Girls’ Pit Stop op LA Auto Show
Vrouwelijke Verstappen, lady automonteur of CEO van een groot automerk? Lastig voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *