Zo stap je zelfverzekerd achter het stuur!

angst, rijden

Als beginnend bestuurder kunnen de kleinste dingen in het verkeer voor paniek zorgen. Naar mate je meer ervaren wordt, zullen deze issues een voor een verdwijnen. Echter heeft niet iedereen het geluk dat ze altijd zorgeloos het verkeer in kunnen, maar zorgt dit juist voor angst, paniek en zweet in de bilnaad.

Krijg je het benauwd wanneer je achter het stuur stapt? Je bent niet de enige. Veel mensen hebben last van angst achter het stuur en dat is niet gek, je moet je namelijk aanpassen aan het feit dat je een bestuurder bent. Daarbij zijn er genoeg kleine dingen die angst kunnen triggeren. Bij de een is dat achteruit inparkeren, bij de ander is dat invoegen op de snelweg of het gedrag van roekeloze taxichauffeurs. Gelukkig kun je hier wat aan doen!

Triggers

Probeer voor jezelf te bepalen wat jouw triggers zijn. Moet je al bijna huilen bij het idee van achteruit inparkeren? Zoek dan een ander plekje waar je makkelijker kan parkeren en oefen het achteruit inparkeren op een rustige locatie, tot dat je er vertrouwen in hebt dat je het kan. Krijg je de kriebels bij het idee dat je de weg kwijtraakt? Plan je reis dan vooraf zorgvuldig en ga extra op tijd weg. Mocht je dan toch verdwalen, dan gooi je in ieder geval niet gelijk je hele schema overhoop. Probeer je zelf je tekortkomingen niet te veel kwalijk te nemen. Werk eromheen en oefen tot dat het geen issue meer is.

Ademhalen

Sommige situaties kunnen zo overweldigend zijn, dat het uitmondt in pure paniek. Ademhalingsoefeningen of handoefeningen kunnen hierbij helpen. Dit zorgt ervoor dat je je beter kunt focussen en je concentreert je heel even op iets anders. De radio uitzetten kan ook helpen. Zorg dat je zo min mogelijk afgeleid kan raken. Mochten de problemen groter worden en je het gevoel hebben dat je een gevaar in het verkeer wordt, kun je natuurlijk altijd om professionele hulp vragen.

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Autolicious

Onze eigen Evelin is een goed voorbeeld. Toen zij net haar rijbewijs had, kwam ze in een ongeluk terecht en vloog daarbij vier keer over de kop. De angst greep haar bij de keel en deed haar doen beseffen dat ze prima wist hoe ze van A naar B moest komen, maar niet wist hoe ze in moest grijpen in noodsituaties. Ze besloot actie te ondernemen en startte Autolicious Events. Rijvaardigheidstrainingen met een vleugje lifestyle, om jou veiliger en zelfverzekerder in het verkeer te laten meerijden.

DON'T: je benen op het dashboard leggen

Waarom? Lees het hier!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Land Rover Discovery x Dogs
Land Rover heeft een nieuwe fluffy doelgroep, namelijk honden! In de vorm...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *