Eerste foto’s nieuwe Kia Niro EV

We gaan het steeds vaker tegenkomen: auto’s die op stroom rijden. Nu heeft het Koreaanse merk Kia de afgelopen jaren ook hard gewerkt om met de tijd mee te gaan. Zij introduceren de eerste foto’s van de nieuwe Kia Niro EV.

Stoer maar toch milieuvriendelijk

Het was voor Kia belangrijk om het comfort en rijplezier niet uit het oog te verliezen tijdens de ontwikkeling van de Niro. Het exterieur laat zien dat elektrisch rijden zeker niet suf hoeft te zijn. Met een bijzondere grille, pijlvormige kijkers en strakke lijnen blijft de Niro stoer en sportief. De Niro EV maakt het mogelijk om maar liefst 450 kilometer te rijden zonder dat je een laadpunt hoeft op te zoeken. Er zijn twee verschillende accupakketten waar je uit kunt kiezen: de Long Range en de Mid Range. De Long Range heeft een capaciteit van 64 kWh en geeft je dus die 450 kilometer zonder opladen. Met de Mid Range kan je 300 kilometer rijden en die heeft een capaciteit van 39,2 kWh. Waarschijnlijk zal de Mid Range versie wat goedkoper uitvallen, maar wat je qua prijs precies voor deze elektrische Kia neer moet leggen is nog niet bekend.

Debuut

De Kia Niro EV zal zijn wereldpremière maken op de Autosalon in Parijs aan het einde van 2018. Ook zal de Niro eind 2018 in de showrooms staan. Later zal Kia onder andere de prijs en het interieur bekend maken. Eén ding weten we in ieder geval zeker, ook voor de Niro geeft Kia je zeven jaar garantie mee naar huis. En dat laat zien dat Kia heel zeker van zijn zaak is.

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
We krijgen te maken met een heel ander type stier: Lamborghini Urus
Dit is ‘ns even andere koek. We krijgen te maken met een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *