Hoe krijg je de elektrische auto aan de vrouw?

Hyundai KONA Electric

Uit onderzoek van de Universiteit van Sussex en de Universiteit van Aarhus, Denemarken, blijkt dat vrouwen slimmere keuzes maken wat betreft de aanschaf van hun auto. Ze deden onderzoek naar verschillende factoren die invloed hebben op de EV-adoptie en –acceptatie en keken ook naar de verschillen per geslacht, opleiding, beroep, leeftijd en gezinsgrootte. Uit het onderzoek bleek dat hoogopgeleide vrouwen een ideale doelgroep zouden zijn voor EV’s, maar toch worden zij grotendeels over het hoofd gezien.

De deelnemers van het onderzoek kwamen uit Denemarken, Finland, IJsland, Zweden en Noorwegen, een logische keus omdat zij het marktaandeel van elektrische voertuigen in Europa vertegenwoordigen. Het onderzoek identificeerde niet alleen vrouwen als meest waarschijnlijke kopers van elektrische auto’s, maar onthulde ook een kloof. Volgens de onderzoekers zien de fabrikanten deze grote groep toekomstige kopers over het hoofd, waardoor veel potentieel benut blijft en de verschuiving in mobiliteit ook vertraagd.

Women know

Uit de studie bleek ook dat vrouwen minder kilometers per dag rijden, waardoor bereikangst met een elektrische auto een minder groot probleem is. Echter hebben vrouwen veel minder ervaring met het besturen van een elektrische auto, wat volgens het onderzoek aangeeft dat de markt tot nu toe nog gefaald heeft in het aanspreken van een vrouwelijk publiek. Vrouwen schatten daarbij het gebruiksgemak, de veiligheid en de milieueffecten veel beter in, tijdens het aanschaffen van een nieuwe auto, waardoor een elektrische auto eigenlijk heel goed aan zou sluiten op hun wensen.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat er ook gewoon mannen zijn die elektrische voortuigen besturen. Vooral mensen tussen de 30 en 45 jaar met een hoge opleiding, hebben meer dan twee keer zoveel kans om een elektrische auto te bezitten dan vrouwen. De mannen kopen alleen geen elektrische auto vanwege het milieu, maar eerder vanwege het comfort.

Lees ook:  FemmeFrontaal reed mee in de beroemde Zoute Grand Prix van België

 

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Hallo nieuwe droomauto: Aston Martin Vanquish Zagato!
Heeft iemand nog een nier of milt nodig? Deze beauty MOETEN we hebben:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *