In het winkelmandje: Mercedes A-klasse Limousine

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

De Mercedes A-klasse Limousine – in Europa noemen we dat gewoon een Sedan – werd in juli dit jaar gepresenteerd en hiermee breidt het Duitse merk hun modelfamilie opnieuw uit.

Sla je slag

De nieuwe sedan van Mercedes wordt pas begin volgend jaar in de dealershowrooms verwacht, maar we kunnen hem wel al naar wens samenstellen én bestellen. Dus voor degene die echt niet meer kunnen wachten: sla nu alvast je slag!

Ondertussen weten we natuurlijk al wel hoe het smoelwerk eruit gaat zien. De komst van de nieuwe A-klasse is veelvoudig besproken. Toch zal het bumper- en spoilerwerk van de Limousine anders zijn dan de hatchback. In sommige landen is er namelijk een tweedelig jaloeziesysteem beschikbaar voor de grille, om zo de luchtweerstand te verminderen.

Voor de Limousine kun je kiezen uit één dieselmotor en twee benzinemotoren. De dieselvariant – de A180d – levert zo’n 116 pk en de benzinevarianten – de A200 en de A220 4MATIC- zijn 163 of 190 pk sterk. Daarbij is de A180d en de A220 gekoppeld aan Mercedes’ 7G-DCT automaat en is de A200 verkrijgbaar in een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Comments

comments

Lees ook:  Zakenauto van het Jaar 2021: Tesla Model 3
More from Rowan Peperkamp

Kia XCeed: Kia’s nieuwe blockbuster?

De Ceed-familie heeft er een nieuw lid bij: de XCeed. Dat betekent...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *