De nieuwe Volkswagen T-Cross

Deze week presenteerde Volkswagen hun nieuwe SUV: de T-Cross. Hij is compact en daar houden wij wel van. De T-Cross richt zich als ‘urban cross-over’ vooral op stadsgangers. Met zijn lengte van 4,11m is hij – maar – 54 mm langer dan een Polo. Wendbaar dus! Volgens Volkswagen onderscheidt de T-Cross zich door zijn ‘zelfverzekerde design’. Daar kunnen wij ons wel in vinden. Deze guy next door is niet heel groot geschapen, maar draagt zijn lengte met trots. Een herkenbare VW-neus maakt de familieband met de andere SUV’s van het merk duidelijk.

Ruimtelijk

De compacte SUV biedt uiteraard een hoge zit, wat ervoor zorgt dat iedereen goed (over)zicht heeft. Het ruime interieur heeft ruimte voor maximaal vijf personen. Door een verschuifbare achterbank varieert de bagageruimte van 385 tot 455 liter. Klap je de achterbank neer, dan heb je zelfs een volume van 1.281 liter. Space!

Turbomotoren

Je kunt vier verschillende turbomotoren onder de motorkap van de T-Cross leggen. Een 1.0 TSI driecilinder benzinemotor met 95 of 115 pk, een 1.5 TSI met 150 pk of een 1.6 TDI dieselmotor met 95 pk. Alle motoren worden uitgerust met een start/stop systeem en kunnen de remenergie regenereren.

Safety first

Door veiligheidssystemen uit de premium-klasse behoort de T-Cross tot de veiligste modellen uit zijn segment. Het model is standaard uitgerust met Front Assist met voetgangersherkenning, City Emergency Braking, Lane Assist en Hill Start Assist. Dit om het risico op aanrijdingen te verminderen en juist het comfort te verhogen.

Meld je hier aan voor de FemmeFrontaal Nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van pk-nieuwtjes, de nieuwste bolides en ronkende rijtesten?

Persoonlijk

De T-Cross komt in drie verschillende uitvoeringen: Basis, Life en Style. De basisuitvoering is al voorzien van bijvoorbeeld LED dagrijverlichting, LED achterlichten, boordcomputer, Radio Composition Colour, verschuifbare achterbank, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, snelheidsbegrenzer, Lane Assist, Pan-European E-Call en Front Assist met voetgangerherkenning. De Life- en Style-uitvoeringen doen daar uiteraard nog een schepje boven op. Om het nog persoonlijker te maken, kun je de nieuwe Life en Style personaliseren met diverse designpakketten. Denk hierbij aan exclusieve stoelbekledingen Diag Neutral, Diag Orange en Diag Turquoise. Ga je voor sportief? Deze uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar met het R-line exterieur- en interieurpakket.

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Een belangrijk model voor Volkswagen, aangezien het volume van het SUV-segment de komende tien jaar zal verdubbelen. Vooral Europa, Zuid-Amerika en China worden gezien als belangrijke groeimarkten. In het voorjaar van 2019 komt de T-Cross naar Nederland en tegen die tijd zullen ook de exacte prijzen en specificaties bekend gemaakt worden.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Renault x Dutch Design Week
De Dutch Design Week (DDW) is in volle gang. Van 19 tot...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *