Yum! De nieuwe Audi R8 Coupé en Spyder

Het was altijd al een droom van een auto, de Audi R8, maar met de vernieuwde specificaties komt hij in drievoud boven ons bed.

De Audi R8 LMS GT3 debuteerde op de autoshow van Parijs en de nieuwe R8 Coupé en Spyder treden nu in zijn voetsporen. Niet alleen het sportieve design wordt doorgevoerd, maar ook de krachtige motoren worden werkelijkheid. De nieuwe R8 is namelijk verkrijgbaar met twee varianten van een krachtige atmosferische V10: V10 en V10 performance.

V10 POWER

De Audi R8 wordt nog altijd aangedreven door een atmosferische V10 die bijna identiek is aan de motor van de R8 LMS GT3 en de R8 LMS GT4. Deze krachtige tiencilinder is voorzien van een aparte radiateur, die er voor zorgt dat de motorolie in het dry simp-systeem (whatever..) op temperatuur blijft. Dit komt rechtstreeks ui de autosport en maakt het mogelijk om de morst heel lang in het chassis te hangen, waardoor het zwaartepunt dus ook laag blijft.

Eigen

De nieuwe look van de Audi R8 is op zichzelf al een headturner, maar om deze rasechte sportwagen nog meer eigen te maken, kunnen klanten via het Audi exclusive-programma hun R8 personaliseren. Zowel van binnen als van buiten. Ook kun je kiezen uit drie exterieurpakketten, waarbij de afwerking van de frontsplitser, achterdiffuser en stijlelementen op de flanken verschilt. Optioneel kunnen alle logo’s uitgevoerd worden in hoogglans zwart en kun je ook kiezen uit twee nieuwe kleuren: Kemora Gray en Ascari Blue.

Nog even wachten

Vanaf begin 2019 kan de nieuwe R8 Coupé en Spyder besteld worden. Ze zullen in het eerste kwartaal van 2019 bij de Nederlandse dealers te vinden zijn. De prijs kunnen we momenteel alleen nog maar gokken.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
RDW introduceert nieuw kenteken
Het nieuwe kenteken is ingetreden! De RDW heeft tijdens een persevenement het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *