De nieuwe MINI Clubman: strakker en slimmer

Het is geen geheim dat wij een zwak hebben voor MINI’s, dus elke nieuwe MINI is dan ook meer dan welkom. Nu is het de nieuwe MINI Cooper S Clubman die in the spotlight staat: vernieuwd design, innovatieve uitrustingsfeatures en de nieuwste technologie is wat ons te wachten staat.

Op en top MINI

Uiteraard heeft ook deze Clubman de vier portieren en iconische dubbele achterdeuren, wat hem een 6-deurs maakt. Deze dubbele deuren openen natuurlijk de weg naar een ruime kofferbak; MINI betekent niet automatisch klein!

Aan de buitenkant is de nieuwe deze Clubman op en top MINI; de kenmerkende proporties zijn nog even herkenbaar als altijd en worden gecomplimenteerd door de strakke en sportieve stijl. Aan de voorkant zijn het zoals altijd de ronde koplampen en motorkap met powerdomes die ons aanstaren, maar ook de nieuwe grille is niet te missen: deze is breder en de oude horizontale lamellen hebben plaats gemaakt voor een hexagonaal roosterpatroon. Aan jou de keuze of deze grille en de omlijsting van de lampen in hoogglans zwart of standaard chroom worden afgewerkt.

Slimmer dan ooit

Maar het is de technologie wat deze MINI het bespreken waard maakt. De nieuwe MINI Clubman is voorzien van een “Intelligent Emergency Call” systeem dat hulpverleners niet alleen verteld waar je precies bent – mocht je ooit te maken krijgen met een auto-ongeluk – maar ook de intensiteit van de aanrijding doorgeeft. Laten we hopen dat deze optie nooit ingezet hoeft te worden, maar mocht het zo ver komen dan zou dit systeem nog wel eens heel goed van pas kunnen komen.

Lees ook:  Renault 5 E-Tech Electric: de retrocar die je wél wilt hebben

Andere technologieën die deze auto zo slim maakt en waarvan je elke dag met plezier kunt genieten, zijn de Real Time Traffic Information, persoonlijke Concierge Service, het internetplatform “MINI Online” en de Apple CarPlay. Doordat deze MINI continu online is, is alle data altijd up-to-date. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?

 

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Pas op! Zo voorkom je het kopen van een gestolen auto
Eerder hebben we het al even gehad over hoe je kunt voorkomen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *