Range Rover Velar Piet Boon Edition

Het is een hele mond vol, maar deze editie van de Velar is nu al een historisch exemplaar. Niemand minder dan topontwerper Piet Boon is verantwoordelijke voor deze unieke Range Rover Velar.

Deze Range Rover Velar is exclusief voor de Nederlandse markt ontworpen en er wordt er slechts één gebouwd. De unieke kleurstelling – Masai Red en hedendaags zwart – vertolkt een bijzonder moment uit de rijke geschiedenis van de geschiedenis van Range Rover, gecombineerd met het innovatieve heden.

Duurzaamheid en tijdloosheid

“Met de Velar Piet Boon Edition wilde ik het heden eren door het Masai Red weer terug te brengen en daarmee de pracht van het huidige Velar ontwerp te accentueren. Ik vind het elke keer weer een eer om mee te mogen werken aan een limited edition.’, vertelt Piet Boon.

Piet Boon voelt zich thuis bij Land Rover. Waarom? Omdat het Britse merk en zijn eigen werk belangrijke eigenschappen gemeen hebben, zoals duurzaamheid en tijdloosheid. Door de jaren heen heeft dit geresulteerd in meerdere limited editions en ‘one-offs’ van zowel Land Rover als Range Rover.

Historie x hightech

De allereerste prototypes van de oorspronkelijke Range Rover stonden bekend onder de naam ‘Velar’, afgeleid van het Latijnse velare, dat ‘sluieren’ of ‘bedekken’ betekent. De naam was bedoeld om de ‘afzender’ zo lang mogelijk geheim te houden. Meerdere Celar-Prototypes werden uitgevoerd in de uitgesproken kleur Masai Red. Deze tint werd van 1970 tot 1985 gebruikt voor productiemodellen. Deze historische kleur komt nu weer terug in de Velar Piet Boon Edition. De ontwerper geeft daar echter wel zijn eigen draai aan, door de fel rode kleur in zijdeglans toe te passen en te combineren met een zwarte motorkap, zwarte raamlijsten en een zwartdak in hoogglans.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Toen de zogenaamde Velar op 17 juni 1970 uiteindelijk geïntroduceerd werd als Range Rover, was het meteen een sensatie. Voor het eerst gingen 4×4-eigenschappen samen met pure luxe. Dat maakt de Velar anno 2019 de ultieme Range Rover.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Hothatch: Volkswagen Golf GTI TCR
Wij zijn dol op unieke hothatches, dus deze video over de Volkswagen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *