Nieuw: de Audi A1 citycarver

Een nieuwe A1-telg! De populaire sportback van Audi krijgt er een grote broer bij: de citycarver. Een ‘frisse verschijning met robuuste looks’ die zich overal thuis voelt: in de stad, op snelwegen en ja, ook op licht onverhard terrein.

De A1 Sportback is het uitgangspunt geweest van de citycarver, qua technologie én design. Hij onderscheidt zich echter door zijn off-road accenten en het feit dat hij vier centimeter hoger op de wielen staat; het gevolg van een hogere ophanging en grotere wielen. Zo garandeert de citycarver een gemakkelijkere in- en uitstap en een beter zicht.

Epic

Die grote, achthoekige Singleframe grille herkennen we. Die is overgenomen van de Audi Q SUV-modellen. De roestvrijstaal-kleurige bodembescherming hint naar de offroadprestaties van deze A1 citycarver. In Nederland zal deze A1-telg alleen als ‘epic’ geleverd worden. De epic beschikt over 17 inch lichtmetalen velgen, middenarmsteun, contrastpakket 1, cruise control, multifunctioneel stuurwiel, voorbereiding navigatie, Audi virtual cockpit en LED achterlichten.

Online

Standaard komt de citycarver met een volledig digitaal instrumentarium. MMI navigatie plus is verkrijgbaar als optie. Het geavanceerde infotainmentsysteem is via het 10,1 inch touchschreen te besturen, of met stembediening. Daarbij biedt Audi als onderdeel van Audi connect nog functies aan als navigatie via Google Earth, online verkeers- en parkeerinformatie, hybride radio en een Wifi-hotspot.

Extra dynamiek

Met het Dynamic-pakket wordt de Audi A1 citycarver een echte stuurmansauto. Dit pakket bestaat uit remschijven met rode remklauwen, het Audi drive select dynamische handelingssysteem, een sound actuator en een onderstel met instelbare dempers.

Je kunt de Audi A1 citycarver vanaf half augustus bestellen en vanaf september is hij te bewonderen bij de dealer.

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Range Rover Evoque: Glow up!
Ik ken weinig mensen die een Range Rover niet mooi vinden. Zeker...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *