Lekker hoor! De nieuwe Peugeot 208 is verkozen tot Auto van het Jaar 2020

Félicitations voor het merk Peugeot voor het winnen van deze prestigieuze auto-award! De prijs – beslist door 60 Europese vakjournalisten – zou aanvankelijk bekend worden gemaakt op de autoshow in Genève. Maar zoals we inmiddels weten is dit Zwitserse autofeest niet doorgegaan vanwege het Cornonavirus. Desalniettemin is de prijs wel uitgereikt en prees de jury de Peugeot 208 onder meer om de variatie aan motoren (van benzine, diesel tot elektrisch) en zijn uitgesproken design. De nieuwe 208 is de 6e Peugeot die de titel ‘Auto van het Jaar’ mag dragen.

Peugeot 208
Lees hier de rijtest die Rowan maakte met de nieuwe Peugeot e-208

De elektrische Tesla Model 3 kwam op een mooie tweede plek terecht. De derde plek werd bezet door een knaller van een auto, de wonderschone elektrische Porsche Taycan. Alleen maar EV – elektrische auto’s – op het podium dus! Overige genomineerden waren de Renault Clio, Ford Puma, Toyota Corolla en BMW 1 Serie.

Tesla Model 3
Tweede plek voor de Tesla Model 3. Lees hier de rijtest die Rowan met deze elektrische sedan maakte!
Porsche Taycan
Derde prijs voor de nieuwe Porsche Taycan. Photography: Christoph Bauer Postproduction: Wagnerchic – www.wagnerchic.com

Comments

comments

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet
More from Odiel Mennink
Aanhanger huren? Je hebt alleen je smartphone nodig! Zo werkt Smartbak
Een aanhanger regelen was nog nooit zo makkelijk. Voor een Smartbak hoef...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *