10 x de populairste rijtesten van de afgelopen 10 jaar

Polestar 1

De afgelopen tien jaar zijn er een hoop auto’s de revue gepasseerd. Van Porsches en Aston Martins, tot Suzuki’s en Hyundai’s. We doken in de statistieken om te kijken welke rijtesten de afgelopen tien jaar het best gelezen zijn. En de uitkomst zal je waarschijnlijk verbazen.

Want niet alleen de rasechte petrolheads weten onze reviews te vinden, ook de oriënterende automobilist struint wel eens wat rond. Want welke wagens doen het momenteel goed op de markt? Wat zijn de nieuwkomers? En wat is nu de últieme leasetopper waar je heel wat woon-werkverkeer mee kan verslijten?

Het zijn allemaal vragen waar de FemmeFrontaal-lezer een antwoord op wil vinden. En dat zie je ook terug in de 10 best gelezen rijtesten van de afgelopen tien jaar. Let wel: het zijn allemaal wat oudere rijtesten. Die staan dus ook al wat langer op de site en maken daardoor meer kans om in de top tien te eindigen.

1. POLESTAR 2: EEN ÉCHTE SHOWSTOPPER (2020)

FemmeFrontaal Awesomeness: 9,0

“Het design van de Polestar 2 komt niet zomaar uit de hemel vallen. Het was ooit een conceptcar van Volvo. Een volledige elektrische auto die klaar is voor de toekomst. Eentje bomvol karakter, kwaliteit en comfort. En eentje die het net als Tesla niet van de daken hoeft te schreeuwen en als vanzelf ‘fans’ creëert.“ Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

Polestar 2

2. FORD FOCUS ST-LINE: EEN FOCUS MET BALLEN! (2019)

FemmeFrontaal Awesomeness: 8,0

“Gespierd en met ballen, daar houden we van. De ST-line heeft een goed gevormd lijf, knappe kijkers en een sportief kontje. En ja, die uitlaat hoor je echt. De hoge koppel is snel en duidelijk voelbaar. De turbo doet vroeg zijn werk en de Focus ST-line heeft weinig nodig om lekker van zijn plek te komen. De Focus wordt niet voor niets best sturende auto uit zijn klasse genoemd.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

3. MAZDA CX-5: DE RELATIETEST (2019)

FemmeFrontaal Awesomeness: 8,4

“Het fantastische aan de Mazda CX-5 is dat ‘familie’ niet op het voorhoofd van de SUV staat geschreven. Je komt er zakelijk ook nog eens prima mee voor de dag. De zetels voelen zacht, stevig, ergonomisch en de zitpositie is echt puik. En wist je dat de Mazda CX-5  in de top 3 staat als het gaat om restwaarde van een auto…?” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

4. PEUGEOT 2008 EN E-2008: VAN KAT NAAR LEEUW (2019)

FemmeFrontaal Awesomeness: 7,7

“De nieuwe Peugeot 2008 is er ook als e-2008, een volledig elektrische variant. De compacte SUV is daarmee geëvolueerd van spinnende kat tot – geruisloze – leeuw. Zowel de 208 als de 2008 zijn opnieuw ontworpen met EV als mogelijke aandrijflijn, naast benzine- en hybride varianten. Hierdoor heeft Peugeot geen concessies hoeven doen wat betreft het design.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest

Peugeot e208

5. VOLVO S60: ZAKENAUTO PUR SANG (2019)

FemmeFrontaal Awesomeness: 8,2

“De nieuwe Volvo S60 is een prachtige auto, zowel van binnen als van buiten. En het is een keer wat anders dan de geijkte 3-Serie of Audi A4. Hij rijdt daarnaast ook nog eens sereen en relaxt. De Zweden mikken met de S60 op de zakelijke rijder. Het interieur design in de S60 geeft rust in het koppie. En buiten dat is deze Volvo ook nog eens functioneel én intuïtief.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

Volvo S60

6. MAZDA CX-30: DE MOOISTE CROSS-OVER VAN DE KLAS? (2019)

FemmeFrontaal Awesomeness: 8,0

De tweede Mazda in onze top tien. “Als we snel alle concurrenten van de Mazda CX-30 de revue laten passeren – Seat Ateca, Nissan Qashqai, Peugeot 2008 – dan steekt de CX-30 er wat betreft look and feel met kop en schouders bovenuit. Hij schakelt zoals een rijdersauto moet schakelen en voelt comfortabel doch stevig genoeg op de weg. Alleen ‘turbo-wise’ zou ik gaan voor meer koppel onderin.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

Mazda CX-30

7. POLESTAR 1: SENSATIONELER WORDT EEN VOLVO NIET! (2020)

FemmeFrontaal Awesomeness: 8,8

Ook Polestar is populair op FemmeFrontaal met een tweede auto in de top tien: “Romiger, maar minder sportief dan een BMW 8 Serie. Praktischer en lichtvoetiger dan een Lexus LC, maar minder excentriek. Zinderend en verleidelijk genoeg om ooit iconisch te worden? Ja. Alleen al om het feit dat deze auto ‘limited’ is. Dus alleen weggelegd voor de lucky ones die een kapitaal over hebben om de nummer 1 van Polestar te bemachtigen.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest

Lees ook:  Vernieuwde Toyota Yaris: never change a winning team
Polestar 1

8. RENAULT TWINGO: STADSE DEUGNIET (2014)

FemmeFrontaal Awesomeness: 7,6

“Met zeven snoezige lakkleuren  – van chocoladebruin tot baby blauw – is flirten met de nieuwe Twingo weer een optie. De Twingo slaagt er in een glimlach op te roepen bij medeweggebruikers én mij. Hij schuurt zelfs stiekem tegen de Fiat 500 aan wat betreft nostalgiek  – helaas (nog) niet wat betreft rijeigenschappen. Maar dat mag de pret niet drukken, want de nieuwe Twingo is een stukje goedkoper en zuiniger!” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

9. FIAT 500 RIVA: CHIQUE DE FRIEMEL (2017)

FemmeFrontaal Awesomeness: 7,8

“Een 500 mede-ontworpen door het exclusieve Italiaanse jachtmerk Riva (de Rolls Royce onder jachten). Elk exemplaar wordt voorzien van een uniek plaatje met daarop de naam van de eigenaar en het productienummer. Het Italiaanse autootje is voorzien van ontelbare nautische accenten. Alleen al de kleur is fraai: Sera blue. Het is een lakkleur die je ook terugziet op de ‘Aquarama’ van Riva, haar meest bijzondere speedboot.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

Fiat 500 Riva

10. TESLA MODEL 3: E.M… PHONE HOME! (2019)

FemmeFrontaal Awesomeness: 8,6

“Tesla’s zijn auto’s van een ander kaliber. De meeste van zijn elektrische concurrenten zijn gebaseerd op een bestaand model. Tesla is compleet ontwikkeld rondom elektrisch rijden en dat merk je. De techniek die erin verwerkt is, is echt mindblowing. Voeg daar strakke, moderne looks aan toe en de ultieme EV staat voor je neus. We begrijpen nu waarom Tesla zo’n fanbase heeft opgebouwd.” Meer weten? Lees nu de volledige rijtest.

Tesla Model 3

Bron: Google Analytics.
Credits fotografie: Marjolein Tetteroo – Polestar 1, Ford Focus ST- Line & Mazda CX-5 // Tesla Model 3 – Isabel Janssen.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Hyundai komt met de volledig elektrische IONIQ 5
Het wordt druk op de EV-markt! Hyundai onthulde in februari de IONIQ...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *