Tips voor als je van motorrijden houdt

Op het circuit én op de motor is een helm geen overbodige luxe, want- safety first. Zo'n helm mag dan je veiligheid waarborgen, het verandert wel die gelikte coupe in weelderige lokken_
Photocredit: Unsplash by @harleydavidson

Motorrijden is een fantastische manier om je te verplaatsen. Het is leuk, geeft het ultieme gevoel van vrijheid én is efficient. Je raast zo langs de files. Maar het kan ook gevaarlijk zijn. Voorbereid de weg op gaan is het allerbelangrijkst. Als je klaar bent om te gaan, zorg er dan voor dat je op een motor rijdt met de juiste maat én het juiste gewicht. De juiste pasvorm helpt verwondingen te voorkomen en maakt het gemakkelijker voor je om de motorfiets onder controle te houden.

Zorg ervoor dat je veiligheidsuitrusting draagt, zoals handschoenen, laarzen, broeken en motorkleding die bescherming bieden op de weg in geval van een ongeval. Zorg er voor dat je comfortabel op de motor zit wanneer deze geparkeerd staat voordat je de weg op gaat. We hebben de tips voor je uiteengezet:

Draag veiligheidskleding

De juiste uitrusting kan het verschil zijn tussen een kleine schaafwond en een bezoek aan de eerste hulp. Naast het dragen van een helm, wil je ook beschermende motorpakken en handschoenen dragen. Daarnaast moet je ook laarzen hebben met enkelsteun, oogbescherming zoals een veiligheidsbril of bril, zonnebrandcrème en reflecterende kleding als je overdag rijdt. Als je gaat rijden bij regenachtig weer, overweeg dan om te investeren in een regenpak zodat je lichaam niet nat.

De juiste maat en gewicht

De eerste stap bij het vinden van de juiste motorfiets is ervoor te zorgen dat deze de juiste maat en het juiste gewicht heeft. Je moet zonder problemen op de motor kunnen stappen. Daarnaast moet je tijdens het rijden met beide voeten de grond kunnen raken. Hierdoor is er minder kans dat je gewond raakt als je motor omvalt of als je crasht.

Lees ook:  Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie

Begin met een kleinere motor

Als je leert rijden, begin dan met een automatische transmissie. Dit komt omdat de versnellingsbak minder ingewikkeld en gemakkelijker te begrijpen is dan een versnellingsbak met een koppeling. De volgende stap is het kiezen van een kleinere motor die gemakkelijk te manoeuvreren, gemakkelijk te starten, gemakkelijk te hanteren en gemakkelijk te besturen is.

Oefen, oefen, oefen

Motorfietsen zijn een beetje anders dan auto’s, en het rijden op een motorfiets vergt oefening. Je hoeft echter geen expert te zijn voordat je de weg opgaat. Oefen eerst in een gecontroleerde omgeving. Begin met oefenen op een parkeerplaats of oprit waar geen andere voertuigen in de buurt zijn. Dit is een veilige omgeving om fouten te maken zonder risico op letsel of schade aan eigendommen. Op deze manier raak je gewend aan de bedieningselementen van je motor en leer hoe deze reageert bij het draaien, accelereren en remmen.

Photocredit @harleydavidson by Unsplash

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Vrouwenverzekeraar Onna-Onna stopt ermee
Dat heeft moederorganisatie AEGON besloten. Onna-Onna, opgericht in 2008, richtte zich speciaal...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *