Waarom een tweedehands Mazda CX-5 geen slecht idee is

Wist je dat de Mazda CX-5 in de top 5 staat als het gaat om waar voor je geld? Maar er zijn meer redenen om deze Japanse SUV op te slaan in je favorieten in je zoektocht naar een nieuwe auto. En dit zijn ze:

Lekker sturen

Sturen in een Mazda is gewoon goed, levendig en direct. En ook het onderstel is stug, waardoor je merkt dat de koets minder overhelt in rappe bochten. De CX-5 is daarnaast met recht een Stille Willy te noemen: de Japanners hebben er namelijk alles aan gedaan om het windgeluid te minimaliseren in de cabine van de auto, alsmede het bandengeluid. In de Mazda CX-5 voelt het niet alsof je in een grote auto rijdt, op momenten zelfs sportief.

Ruimte

En of je nu mini of maxi bent wat betreft lichaamslengte; de bestuurdersstoel van een Mazda omhelst je als een favoriete jas. De zetels voelen zacht, stevig en ergonomisch én de zitpositie is echt puik. Dat laatste is met name belangrijk bij lange ritten in de zomer of winter, want je wil niet oververmoeid op je eindbestemming aankomen.

Mocht je een basisversie van de mazda cx 5 kopen dan voldoet dat al aan alle eisen van nu. Stap je echter in de all-inclusive-versie van een Mazda, dat noemen ze ‘GT-M’, dan pas komt de wow-factor! Alles is erop gericht je één te laten voelen met de auto. Ook de opties van een CX-5 zijn van meet af aan luxe en de SUV heeft een hoog veiligheidsniveau doordat er standaard al veel elektronische hulpsystemen als engeltjes over je schouder meekijken.

Lees ook:  Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie

Value for money

Natuurlijk rijden we het liefste in een dikke Range Rover Sport. Maar helaas hebben we daar niet allemaal de portemonnee voor. Gelukkig maakt Mazda SUV rijden ook mogelijk voor als je niet al teveel geld wil uitgeven aan een comfortabele en luxe auto. Zelfs tweedehands. Want online vinden we er zo eentje voor nog geen 7000 euro. Een oudje weliswaar, maar niet minder interessant. Een jong gebruikte Mazda CX-5 – van nog geen vier jaar oud – schaf je al aan voor een prijskaartje tussen de 20.000 tot 25.000 euro. En of je nu voor een tien jaar oude of jong gebruikte gaat, met een Mazda CX-5 heb je echt een betrouwbare rakker voor de deur staan, want kapot gaan Mazda’s nu eenmaal niet. Vandaar ook de hoge restwaarde van de auto na een paar jaar rijden.

Of het nu gaat om besturing, afwerking, hoge instap of ruimte binnenin; rijden in een CX-5 is gewoon een verstandig besluit!

Lees onze uitgebreide rijtesten met de Mazda CX-5 hier!
Fotografie Marjolein Tetteroo

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Wie gaat er vrijdag met jou mee naar het JAN Netwerk Event?
Zo leuk! FemmeFrontaal mag van partner Peugeot Nederland 2 x 2 kaarten...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *