CEO Peugeot Linda Jackson over Women’s World Car of the Year 2022, de Peugeot 308

Linda Jackson CEO Peugeot

Op internationale vrouwendag won Peugeot met haar 308 de wereldwijde autoprijs van Women’s World Car of the Year 2022. Volgens Peugeot directeur Linda Jackson is de award hét bewijs dat Peugeot op de juiste route is. 

In deze laatste drieluik van het exclusieve interview dat we hielden met  Linda Jackson vertelt ze wat de wwcoty-award voor de Peugeot 308 én haar betekent.

 “Ik vind het bijzonder omdat het de eerste Peugeot is die ik lanceerde sinds ik aan het roer sta. De auto is een goed voorbeeld van wat we nú bij Peugeot doen en waar we voor staan. Voor mij omvat de nieuwe 308 namelijk alles wat we willen zijn om vooruit te komen.”

Allure

Ze vertelt dat Peugeot drie waarden heeft, de eerste ervan is allure. Wat aantrekkingskracht, en boeien betekent. Jackson: “Dat is wat we bij Peugeot willen, iets dat opvalt, dat uniek én gedurfd is.”

Emotie

De tweede waarde, vervolgt ze, is emotie. “Voor mij gaat het dan om de intuïtieve rijbeleving die je ervaart als je in de Peugeot 308 stapt.” De i-Cockpit waar Peugeot iets dan tien jaar geleden mee is gestart, speelt hier een grote rol in. “Bij ieder model voegen we een beetje meer innovatie hieraan toe”, aldus een trotse Jackson.

Veeleisend

Tot slot gaat ze in op de derde waarde van het Franse merk: veeleisendheid. Waarom dit zo belangrijk is voor haar? “Dat betekent voor mij dat we geen compromis leveren op de kwaliteit. De 308 is de eerste auto met het nieuwe, opvallende Peugeot-schild op de neus, en markeerde destijds het begin van een nieuw hoofdstuk. In de 308 komt dit allemaal samen, daarom houd ik van deze auto.”

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Interview: Odiel Mennink | Transcript Reba de Graaf 

Lees ook:

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Kia Stinger GT: binnenkort boven je bed als droomauto?
“Is dit een Kia?” Als ik iedere keer een euro zou krijgen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *