De slimste manieren om je iPhone op te laden in de auto

Peugeot 508

Je klapt je laptop dicht. Tijd om met de auto naar huis te gaan. Je zet je Apple Carplay op, en stelt je navigatie in. Tot je ziet dat je iPhone nog maar 5% accu over heeft. Geen paniek want je sluit je hem zo aan op een van de USB-poorten van je auto, toch? Maar na een tijdje rijden kom je erachter dat hij nog maar 9% heeft. En thuis gaat het vliegensvlug. Waarom gaat het opladen van je smartphone in een auto zo traag?

Duurt lang

Simpelweg omdat de meeste usb-poorten in auto’s helemaal geen telefoonladers zijn. Het zijn praktische ingangen zodat je je iPhone of erop kunt aansluiten om in de auto naar je favoriete muziek of Apple Carplay te luisteren. Op enkele superslimme auto’s na leveren ze de usb-poorten helemaal niet genoeg stroom om een iPhone op te laden. Het kan zelfs voorkomen dat de batterij van een telefoon leeg raakt als u muziek streamt, of bijvoorbeeld flitsmeldingen en navigatie aan hebt. Dat vreet veel stroom. Mocht je nu denken:”Ik heb een USB-c poort in de auto, dus ik zit wel safe met het snelladen van mijn iPhone”. Helaas, een USB-c is in de auto niet beter of sneller dan de bekende USB, het enige verschil zit ‘em in de aansluiting, die is symmetrisch. Dus het maakt niet uit hoe je hem in de poort stopt. Een USB-poort in je auto produceert slechts 0,5 -1,0 ampère (=stroomsnelheid). Vergelijk je dit met het opladen van je smartphone thuis, dan heb je meestal de beschikking over 15 tot 20 ampère.

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Wat wel werkt

Mocht je nog in the middle of Iphones vergelijken zijn. Een nieuw exemplaar zal iets minder snel leeg raken én met een nieuwe kun je in nieuwe auto’s vaak beter laden middels een digitaal oplaadvak in de auto, daar leg je dan je iPhone op en hij laadt als vanzelf. Je vindt zo’n vak vaak in het middenconsole van de auto. Dit is speciaal door de autofabrikant gemaakt voor het opladen van je smartphone, en werkt in de meeste gevallen ook sneller dan een ouderwets usb-poortje. Je komt een oplaadvak vaak alleen tegen in nieuwere auto’s, en hiermee opladen kan ook alleen met de nieuwste iPhones (zonder hoesje). Mocht je je aanschaf van een nieuwe phone willen uitstellen tot de volgende feestdagen buiten website niet commercieel] , dan is ons advies om een speciale smartphone-adapter te gebruiken die je in de sigarettenaansteker van de auto steekt. Deze hebben vaak 4-5 ampère en het opladen van je iPhone gaat dan 10-20 keer sneller op dan een USB-poort. Vergeet de lader na het opladen niet uit het stopcontact te halen, als je in de file staat en je de motor hebt uitgezet, want hij stopt niet, en dan vreet je teveel accu op van de auto.

Nog een paar tips

  1. Stop geen paar-euro-autoladers in je handtas om die vervolgens in je auto te gebruiken. Je ziet ze vaak in de schappen bij pompstations of goedkopere winkels. Deze oplaadkabels en stekkers zijn vaak niet echt kwalitatief, of Europees goedgekeurd. Sommige zijn zelfs in brand gevlogen. Je iPhone én je auto zijn je meer waard, lijkt ons.
  2. En ook als je net als ons tijdens het rijden vaak simultaan laadslurpende apps hebt lopen, dan gaat dat altijd ten koste van de oplaadsnelheid van je smartphone.
Lees ook:  Welke verzekering kun je afsluiten voor jouw bolide?

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Audi A1: Het kleine zusje van…
Audi heeft er ook één! Een eigentijdse benjamin. BMW heeft de Mini...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *