Over FemmeFrontaal

FemmeFrontaal is een online magazine met rij-impressies, autocolumns en interviews door vrouwen. Geen verhalen over ingewikkelde technieken of louter pk-jargon, maar verhalen en rij-belevingen van vrouwen met liefde voor auto’s en een schoenenkast vol pumps.

DE AUTOVROUWEN ACHTER FEMME FRONTAAL:

Odiel Mennink | oprichter, hoofdredacteur, testredacteur | 06 27503992
Rijdt: zwarte Mazda MX-5 ND = de nieuwste (genaamd Max), droomt van een Riva Aquariva Super.Odiel Mennink
In bezit van racelicentie.
“TopGear magazine ligt met ezelsoortjes op mijn nachtkastje. Iedere zondagavond staat de tv afgesteld op BBC2 voor weer een avontuur van TopGear. En tijdens mijn eerste date met mijn huidige vriend stelde ik hem vrijwel direct de vraag: ‘In welke auto rij jij?’ Kortom; volgens mijn vriendenkring vertoon ik duidelijk de symptomen van het syndroom dat ‘autojunk’ heet. En daar wilde ik nou net mijn dagelijks werk van maken. In 2011 heb ik voor AutoVisie columns geschreven over mijn ervaringen met auto’s en ben ik gestart met de website Femme Frontaal. Verwacht van mij geen technische verhalen over details als cilinderinhoud en maximale koppel van een auto maar rij-belevingen met een knipoog en een vrouwelijke touch.”

Evelin Dorssers | managing editor, testredacteur
Rijdt: Seat Mii droomt van een Pagani Zonda R.
In bezit van racelicentie.Evelin Dorssers

“Het maakt mij zielsgelukkig als mijn rechtervoet het gaspedaal vloert en ik voel hoe ik in de bestuurdersstoel gedrukt wordt door de snelheid en kracht waarmee de auto vooruit wil. Echt merktrouw ben ik niet, zolang het maar minimaal een V8 heeft en ik de daarbij behorende paardenkrachten kan temmen. Tussen mijn high heels staan mijn raceschoenen en in de kledingkast hangt naast mijn jurken mijn raceoverall. Tot mijn vaste ‘literatuur’ behoort naast de Elle en Cosmopolitan ook de Top Gear en Autoweek. In mijn columns geen verhalen over snoezige auto’s of saaie opsommingen van lijstjes techniek maar wel alles wat daar tussenin zit.”

 


Marjolein Reman | fotograaf
Marjolein Reman
Rijdt een dik behangen DS3, droomt van een jacht aan de kust bij St. Tropez.
“Alweer vijf jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen. Als afstudeercadeau voor mijzelf kocht ik -weliswaar al enkele maanden voor mijn afstuderen- mijn eerste digitale spiegelreflex camera. Inmiddels ben ik alweer vele fotoshoots en een camera verder. In het dagelijks leven werk ik als sales coordinator en in mijn vrije tijd golf ik of klets ik graag over voetbal én mooie auto’s.”

 

 

Rianne BergmanRianne Bergman | testredacteur
Rijdt in een Citroën C1, droomt van een BMW M3.
In bezit van racelicentie.
“Op mijn 16e behaalde ik mijn racelicentie en vrij snel daarna had ik het voor elkaar: een eigen raceauto binnen het rijdersteam van Lohuis Autosport. Dit team rijdt met vier Citroëns C1’tjes in de PTC Cup. Een laagdrempelige, leuke en gelijkwaardige cup. Het circuit is mijn tweede thuis geworden.”

 

 

Isabeau Kamphuis | nieuwsredacteur & montage video’swebsite-foto-beau
Rijdt in een blauwe Fiat Cinquecento en MINI Cooper cabrio, droomt van een Mercedes-Benz C Coupé
“Love to capture beautiful life, 20 years old with a coffee addiction and camera”

 

 

 

 

Rowan Peperkamp | nieuws- en testredacteurRowan Peperkamp
“Mijn vader is de oorsprong van mijn liefde voor auto’s. Geen zoons, dus dan maar zijn oudste dochter meenemen naar Pon om Porsches te kijken. Het is me met de paplepel ingegoten. Toen ik 3 was, zat ik al kraaiend en klappend naar een parade ronkende auto’s te kijken. Mijn vader én mijn vriend hebben me zo getraind dat ik trappelende pk’s van een afstand aan hoor komen. Met mijn zintuigen op scherp zal ik FemmeFrontaal van rij-impressies voorzien en ook het nieuws uit de automotive gaat niet aan mij voorbij.”

 

Imke Walenberg | lifestyle redacteur
Rijdt in een Volvo V70, droomt van een Nissan Figaro, vintage Fiat 500tje, maar een Aston Martin is ook altijd welkom.Imke Walenberg
Imke is eigenaar en hoofdredacteur van Stijlmeisje.com en DailyCappuccino.nl. Stijlmeisje is een stijl-platform waarop dagelijks updates verschijnen op het gebied van fashion, art en lifestyle. Daarnaast startte ze in 2009 Daily Cappuccino, waar ze als editor-in-chief in charge is van het dagelijkse, redactionele reilen en zeilen.

 

Reba de Graaf | redacteur & tekstschrijver 
Rijdt: MGB GT, droomt van haar eigen auto.Reba de Graaf
“Ook ik ben gek op auto’s. Al ben ik daarin wel selectief. Want zeg nu zelf, hoeveel mooie auto’s rijden er nu eenmaal op de Nederlandse autowegen. Een bijzondere passie heb ik voor klassieke auto’s, de oldladies onder ons. Mijn grote liefde is een MGB GT uit 1968, die ik al zeven jaar rij en onderhoud. Het streven is om er weer een feestje van te maken op weg. Dus dames, het tijdperk dat we voor praktisch gaan is vanaf nu voorbij.

 

Janneke Licht-Hofman | gastredacteur
Rijdt: Volvo V40, droomt van een Jaguar XJ.Janneke Hofman

“Waar je mee omgaat… En zo is precies gegaan met mijn autoliefde. Ik ben inmiddels al jaren samen met een man die helemaal gek is van auto’s. En in al die jaren ben gevraagd en ongevraagd gevoed met autokennis en -liefde. Na verloop van tijd merkte ik dat de vonk was overgeslagen. Ik heb mijn eigen smaak ontwikkeld en weet meer over auto’s dan de gemiddelde vrouw. Maar helaas wordt de auto wereld gedomineerd door mannen. Daarom laat ik graag het vrouwelijke geluid horen. Wie weet springt er dan ook bij andere vrouwen een auto-vonk over.”

 

Profielfoto Manon_Pleiter

Manon Pleiter | gastredacteur
Rijdt: Subaru WRX STI, Subaru Tribeca en Volvo V40, droomt van een Alfa Romeo Giulia QV, maar een Fiat Abarth 595 erbij is ook wel heel leuk.

“Mijn interesse in auto’s en autosport begon al vroeg met het volgen van de Formule1. En nog steeds ben ik gek op alles wat auto- (en motor)sport heet. Zet mij een dag langs het circuit en ik ben volmaakt gelukkig. Ik zou zelf ook graag mijn racelicentie halen, maar ben nog net niet zover dat ik die stap ook echt durf te zetten. Mijn passie voor auto’s en kennis ervan groeit nog iedere dag en ik ben van plan om er nog heel veel van te leren en van te genieten!”