Ford EcoSport: Stoere stadsvijver SUV

FemmeFrontaal had woensdag 4 juni een speeddate met de nieuwe Ford EcoSport. Nou ja ‘nieuw’? In Zuid-Amerika is deze SUV al een verkoop hit! Gaat dat ook gebeuren in Nederland?

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Comfort
8 Drive
6 High Heels proof
6 Flirt factor
8 Value for money
7

FemmeFrontaal had woensdag 4 juni een speeddate met de nieuwe Ford EcoSport. Nou ja ‘nieuw’? In Zuid-Amerika is deze SUV al een verkoop hit! Gaat dat ook gebeuren in Nederland?

Natte voetjes
Volgens Ford is de EcoSport het stoere alternatief in het SUV segment. Hij staat hoog op zijn pootjes, biedt rondom goed zicht en prima rijeigenschappen op zowel de stadsweg als bosweggetjes. Hoe stoer is dat? Nou, voor Nederland best stoer. Want ook een ‘stadsvijvertje’ schuwt hij niet.  In poeltjes tot 55 cm voelt deze ferme Ford zich prima op zijn plaats. Hij smoelt lekker eigentijds en een grappig detail is de handgreep om de achterdeur te openen. Deze zit namelijk in het rechterachterlicht geïntegreerd.  De achterdeur draait namelijk verticaal open wat zorgt voor een grote laadopening. De stoelen op de achterbank zijn instelbaar en kunnen helemaal ingeklapt worden, wat uiteindelijk een laadruimte van 1238 liter oplevert. Dat is dus voldoende ruimte voor, tel je mee) twee koffers,  drie kratten boodschappen, één Ikea lamp en twee schoenendozen.

Ford_EcoSport_femmefrontaal_achter

Vakjes galore
De Ford EcoSport is helaas geen ‘suprise ei’ wat interieur betreft. Het is een beetje saai, zoals we van Ford gewend zijn. En komt aardig overeen met de al bestaande modellen (Kuga, Fiesta,  Focus): degelijke afwerking en veel zwart plastic. Hij heeft wel maar liefst 20 handige opruimvakjes, dus plek zat om je lipstick, labello of knipjes in kwijt te raken. Helaas is het minischermpje voor media op het dashboard ook gebleven. In zo’n stoere stadsbak had wel wel een groter formaatje lcd-scherm gemogen.

Lees ook:  Twinning is winning: Mercedes-Benz EQE SUV vs EQS SUV

Mars Rood
De Ford EcoSport is leverbaar in de goed volgehangen Titanium uitvoering. Denk aan standaard opties als airco, dakrails, keyless entry, zeven airbags, 16 inch lichtmetalen velgen, radio/cd met USB aansluiting en  elektrische ramen.  Neem je ook het Technologie Pack (voorlopig verkrijgbaar zonder meerprijs van € 1000) dan krijg je sensoren voor de regen én voor het parkeren, automatisch dimmende binnenspiegel, cruise control, bluetooth, het Ford SYNC systeem (hiermee kan je met je stem commando’s geven aan de radio en telefoon) en  tot slot Applink (hiermee kan je apps aan het systeem kan koppelen waarmee je  bijvoorbeeld van luisterboeken kunt genieten of je sms’jes hardop kunt laten lezen.  Verder kan je deze kloeke jongen nog aankleden met een metallic lakje, (wat dacht je van Mars Red?) leren bekleding en 17 inch velgen.

Ford_EcoSport_femmefrontaal_interieur

Wat kost dat?
De Ford EcoSport in benzinesmaak is vanaf 24.595 euro leverbaar en de dieselvariant  mag vanaf 29.595 euro de showroom verlaten.  In juli Is de SUV leverbaar in Nederland. Hij moet concurreren met modellen als  de Opel Mokka en de Nissan Juke. Deze modellen hebben een wat lager instapprijs maar zijn standaard minder uitgebreid uitgerust.

Nice to know:
De productiehallen van de Ford fabriek staan door het succes in Zuid-Amerika vol. Eén van de redenen dat er in Nederland vooralsnog een ‘overzichtelijk’ aantal keuzes van de auto zijn: in de vorm van een voorwiel aangedreven  1.0 liter Ecoboost motor  (uitgeroepen tot engine of the year 2012 en 2013) met 125 pk voor de benzinevariant en de 1.5 TDCi met 90 pk als dieselvariant.

Lees ook:  Aston Martin DB12: ‘s Werelds eerste Super Tourer

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
FemmeFrontaal weekend tip: 4WD Festival in Oss!
Zondag 4 september staat er een heel gaaf event op de kalender:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *