Zou jij je auto delen met je buurvrouw?

Of met je buurman? De ANWB introduceert namelijk ‘ANWB Auto Delen’. Een nieuwe service voor iedereen die een auto wil lenen of uitlenen in de eigen buurt. ANWB Auto Delen begint als pilot in vijf geselecteerde wijken in Den Haag, Delft, Rijswijk en Breda. Bij succes wordt de dienst landelijk uitgerold.

De ANWB signaleert dat het delen van auto’s groeit. Uit onderzoek door TNS-NIPO blijkt dat er nu al ruim 110.000 autodelers zijn in Nederland. Sites als MyWheels en SnappCar zijn niet voor niets onwijs populair. Zelfs onze eigen FemmeFrontaal Janneke maakt er regelmatig gebruik van. Het doel van ‘delen van een auto’ is natuurlijk het betaalbaar willen houden van autobezit. De ANWB speelt in op die trend.

De ANWB denkt wel dat er nog wat barrières zijn weg te nemen. Er is onduidelijkheid over de eventuele nadelige gevolgen bij schade, bij pechhulp en wat te doen als iets misgaat met de betaling. Ook willen eigenaren graag meer weten over de gebruiker van het voertuig. De ANWB heeft deze obstakels weggenomen, maar wil wel graag weten welke andere bezwaren eigenaren nog meer hebben. Daarnaast zien wij nog een extra barrière, namelijk hygiëne: neuspeuters op mijn automatten, vette vingers aan mijn stuur, een kras op mijn autodeur, een vluggertje op mijn achterbank…. Iewl.

De ANWB Autoverzekering en pechhulp op in Auto Delen. Daarbij zorgt ANWB voor de betaling van het afgesproken leenbedrag en de afhandeling van eventuele schades, boetes en andere onvoorziene omstandigheden. Via de website (www.anwb.nl/autodelen) kunnen geïnteresseerden en aanbieders elkaar vinden door een aantal zoekcriteria in te geven. De gewenste huurperiode en de huurtermijn bijvoorbeeld, maar ook zaken als aantal zitplaatsen, brandstofsoort, de aanwezigheid van een kinderzitje en meer. Durf jij het aan? Lees ook de column van FemmeFrontaal Reba over auto delen, ofwel car sharing (knipoog).

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

Foto header: Marjolein Reman.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mijn nieuwe Mazda MX-5: Ladies and gentlemen… I got him!
YAY, HE-IS-MINE! Check mijn nieuwe businesscar(d) on wheels! Vanaf het eerste moment...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *