Be ready voor mistige ochtenden, dit zijn onze tips!

mist rijden

Een mistige ochtend kan je het meest pure gevoel geven, alsof je de eerste bent die wakker is en de wereld aan je voeten ligt. Een mistige ochtend kan je ook het gevoel geven dat je in de openingsscène van een horrorfilm bent beland. Of je nu een “het glas is halfvol” of een “het glas is halfleeg” houding hebt tegenover mist, één ding is zeker: het kan autorijden een stuk gevaarlijker maken. Gelukkig hebben wij weer een handig rijtje met tips samengesteld, want er zijn genoeg handelingen naast het gebruiken van je mistlampen die je kunnen helpen in een situatie waar je geen hand voor ogen ziet.

  1. houd je ramen schoon

Als je in de mist op pad gaat is de kans groot dat je tijdens het rijden beperkt zicht hebt. Deze situatie wil je niet nog erger maken door vieze of beslagen ramen te hebben. Zorg er dus voor dat je goed gewapend bent met een gevulde ruitensproeier en voorkom met behulp van je trouwe airco systeem.

  1. houd extra afstand

We leren tijdens onze rijlessen wel dat er twee auto’s of twee Mississippi secondes (of een andere cliché die je instructeur gebruikte) tussen jou en je voorganger moet zitten, de realiteit is vaak anders. Te weinig afstand houden is in Nederland dan ook één van de twee voornaamste redenen voor ongelukken op een mistige dag. Iets meer afstand houden dan je misschien gewend bent kan daarom zeker geen kwaad.

  1. relax

Onze laatste tip van de dag: relax! De andere meest voorkomende reden voor een ongeluk tijdens een mistbank is namelijk een niet aangepaste snelheid. Accepteer dat je reis waarschijnlijk wat langer gaat duren dan normaal. Hier kan je nou eenmaal niks aan doen en je wilt toch veilig aankomen. Vertrek als het kan iets eerder van huis dan je normaal zou doen en voorkom zo stress achter het stuur. Veiligheid blijft toch de #1 prioriteit!

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Door nieuwe techniek je auto gestolen in slechts enkele seconden!
We maken ons langzamerhand allemaal klaar (vooral mentaal) voor de marathon die...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *