Welcome: The great 8!

Daar is ‘ie dan: de nieuwe BMW 8 Serie Coupé. Een van onze favorieten op de motorshow van Geneve! Stunning, als je het ons vraagt. We kunnen nu al niet wachten om in het najaar deze krachtpatser alle hoeken van de snelweg te laten zien.

In november worden er twee modelvarianten geïntroduceerd: de BMW M850i xDrive Coupé M Performance met de nieuwe 530 pk sterke V8-motor en de BMW 840d xDrive Coupé met een zescilinder-in-lijn dieselmotor met 320 pk. Beide motorvarianten zijn voorzien van een 8-traps Steptronic automaat.  De nieuwe generatie M Performance TwinPower Turbo V8 belooft een hoog vermogen in combinatie met een puur uitlaatgeluid (zonder ‘sound engineering’ via het geluidssysteem).

The Rock

Over het uiterlijk van deze Dwayne – The Rock – Johnson on wheels hoeven we misschien niet eens toe te lichten. Wat opvalt zijn de vloeiende lijnen, een lage carrosserie met lange motorkap, de kenmerkende ‘double-bubble’-vorm van het dak en een langere achterruit die naar onder toe breder loopt. Als opties kun je onder meer kiezen voor een M koolstofvezel dak en het M Carbon exterieurpakket met lamellen voor de luchtinlaten, spiegelkappen en een achterspoiler en diffuser in CFRP. Het M Sport pakket benadrukt het dynamische karakter van de auto nog wat meer: grotere luchtinlaten, lichtmetalen 19-inch M wielen, een M Sport remsysteem, multifunctionele stoelen, een lederen M stuurwiel. Houden we van! De M Performance versie wordt geleverd met onder andere lichtmetalen 20-inch M wielen met high-performance banden, een speciaal M Sport remsysteem en exterieurdetails in Cerium Grey. Less is more gaat niet op voor de nieuwe 8 Serie.

DeLuxe

De 8 Serie is voorzien van de nieuwste versie van de BMW Head-Up Display met een 16% groter projectieoppervlak en een interessante 3D-weergave. Om de veiligheid en comfort te verhogen, zijn er een aantal innovatieve rijassistentiesystemen toegevoegd aan de indrukwekkende BMW. Denk aan Active Cruise Control met Stop & Go-functie, Steering and Lane Control Assistent, Lane Change Warning en Lane Departure Warning, actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, uitwijkassistentie, afstandinformatie, Crossing Traffic Warning, Priority Warning en Wrong-Way Warning. Allemaal systemen die BWM op weg helpen naar autonoom rijden.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Mercedes-Benz E 200 Coupé: Sportief met klasse
De Mercedes-Benz E-Klasse, het paradepaardje van het Duitse merk, is vernieuwd. Sinds...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *