Primeur London Motor Show: WWCOTY krijgt eigen stand

Er wordt geschiedenis geschreven tijdens The London Motor Show op 16 en 17 mei dit jaar! Tien vrouwelijke autojournalisten, en tevens juryleden van Women’s World Car of the Year, krijgen namelijk hun eigen stand. En dat is voor het eerst sinds de auto is uitgevonden.

De tien vrouwelijke autojournalisten zijn allemaal juryleden van Women’s World Car of the Year, de enige autotitel die beslist wordt door een volledig vrouwelijke jury. Het initiatief voor een eigen stand kwam vanuit de organisatie van The London Motor Show. Ook de steun van Jaguar Land Rover heeft er voor gezorgd dat de tien vrouwelijke journalisten dit jaar bijeen kunnen komen in Londen.

Uitreiking

Op 16 en 17 mei zullen de journalisten twee trofeeën uitreiken. Eén aan Volvo, omdat de Volvo XC40 vorig jaar tot Women’s World Car of the Year is benoemd. De andere trofee zal uitgereikt worden aan Fiona Pargeter, Global Communications Director van Jaguar Land Rover. Zij won in 2018 de Woman of Worth award.

Publieke stem

Sandy Myhre, Managing Director van Women’s World Car of the Year, stelt dat ondanks het feit dat vrouwelijke auto-kopers in veel landen in de meerderheid zijn, ze toch vaak ondervertegenwoordigd worden. “Women’s World Car of the Year bestaat nu al een decennium en toch zijn er nog steeds mensen, zelfs in de branche, die denken dat we stemmen voor een ‘vrouwenauto’, wat absoluut een verkeerde benaming is, omdat zoiets niet bestaat. Wij zijn professionele vrouwen die elk jaar onze mening geven over auto’s die we gereden hebben en, op die manier, ook een publieke stem zijn voor vrouwelijke automobilisten en vrouwelijke klanten.”

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg

Wat ons betreft wordt dit standpunt nog extra benadrukt door het feit dat Women’s World Car of the Year nu een eigen stand op The London Motor Show. Tijd om geschiedenis te schrijven!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
BMW Z4 Roadster M40i: Topless topper
De BMW Z4 kon natuurlijk niet achterblijven nadat wij zijn brother from...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *