Only for Men x Donkervoort Wear SS2020

Mannen, jullie moeten nog even wachten: maar voor de lente/zomer van 2020 heeft Donkervoort Wear weer een toffe collectie in petto. Deze gloednieuwe collectie werd maandag 24 juni gepresenteerd in de Donkervoort showroom in Lelystad. En wij waren erbij.

Tussen onder andere een fluoriserend geelgroene Donkervoort D8 GTO RS en een Donkervoort S7 uit 1979 – de allereerste auto die het merk produceerde – stond de nieuwe collectie van Donkervoort Wear te pronken. In samenwerking met Only for Men is er een exclusieve leisurewear lijn ontwikkeld, voor mannen die zich wel kunnen vinden in de kernwaarden van de Nederlandse sportwagen producent.

Van shirt tot colbert, elk kledingstuk is ontworpen met de levensstijl van een Donkervoortrijder en -liefhebber in het achterhoofd. Net zoals bij de auto’s van Donkervoort, wordt er ook voor de kleding hoogwaardig materiaal gebruikt en kunnen we spreken van een luxe afwerkingsniveau.

Race-elementen

In de nieuwe collectie zien we vooral veel primaire kleuren terug. Waar bij de huidige collectie vooral subtiel gebruik is gemaakt van een Donkervoort logo hier en daar, kun je nu echte race-elementen verwachten die je terugziet in de vorm van strepen en artworks op polo’s, t-shirts en truien. Ik spot een gebreide trui met de letters ‘DKVRT’ er op en een t-shirt met een toffe print van – uiteraard – de outline van een Donkervoort. Alle items zijn gemaakt van zachte, aaibare stoffen. Naast bovenkleding, zullen er ook chino’s en shorts verkrijgbaar zijn. Voor de frisse lentedagen bevat de collectie ook functionele stretch jackets, bomberjacks, bodywarmers en softshells, gemaakt van lichte materialen. Super handig voor tijdens een ritje in de Donkervoort. Of voor als je ’s avonds nog een rondje over de dijk wil fietsen. 😉

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Rondleiding

Naast dat we in de nieuwe collectie mochten neuzen, kregen we ook een rondleiding door de Donkervoort fabriek. Denis Donkervoort – ja, de zoon van Joop – liep ons door de verschillende onderdelen van de fabriek. Van een stalenbuisjes chassis dat maar 54(!) kg weegt, het proces van carbon verwerking, tot de finishing touches: we zagen hoe een van de snelste straat legale sportwagens met de hand in elkaar gezet wordt. Na zo’n 1000 manuren, staat er dan een Donkervoort GTO40 voor je neus. Bijzonder om getuige te zijn van dit vakwerk.

Ongeduldig?

Geen zin om te wachten op de volgende zomer? Dan kan je nu bij Only for Men je winkelmandje ook al vol gooien met kledingstukken uit de Donkervoort lente/zomer collectie van 2019.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Kia XCeed: Kia’s nieuwe blockbuster?
De Ceed-familie heeft er een nieuw lid bij: de XCeed. Dat betekent...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *